Ένα διακρατικό καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Αθήνα.-

Αθήνα.- Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, αναφορικά με την προβολή των εκπαιδευτικών δράσεων του Σχολείου.

Κύριε Διευθυντά της ομογενειακής «Panhellenic Post», αγαπητέ κ. Μαλασπίνα,

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της λίστας των σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) της Κύπρου, Ελλάδας και Ομογένειας που πήραν μέρος στο 4ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» κατά το σχολ. έτος 2017-2018 και βραβεύθηκαν από την κριτική επιστημονική επιτροπή σε διάφορες κατηγορίες του διαγωνισμού και δημοσιεύθηκε στην ΡΗΡ, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη στήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτού του πρωτόγνωρου εγχειρήματός μας σε ένα διακρατικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο μας, με την προβολή των εκπαιδευτικών δράσεών μας από την ΡΗΡ ως χορηγού επικοινωνίας σε όλη την ομογένεια και τον κόσμο!

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Τσουμάνης-Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ο κ. Νικ. Σουτόπουλος ως Συντονιστής εκπαιδευτικός εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών που συνεργάστηκαν και ο κ. Γ. Τσόδουλος ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, αλλά και όλοι οι μαθητές/-τριες σας ευχαριστούν θερμά για την πολύπλευρη προβολή της καινοτόμας αυτής δράσης μας κατά το σχολ. έτος 2017-2018.

Σας ενημερώνουμε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί με την εκπαιδευτική αποστολή αντιπροσωπείας του Δημοτικού Σχολείου μας στην Κύπρο τον ερχόμενο Μάιο για την επίσημη βράβευσή του στη Λευκωσία και τη συμμετοχή του στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με εισήγηση για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οι μικροί ερευνητές η Αθηνά και ο Ευαγόρας στα χνάρια της ιστορίας και της εκπαίδευσης στην Κύπρο».

Με ευχαριστίες και εκτίμηση,

4ο ΔημοτικόΣχολείο Ιωαννίνων.

Απάντηση ΡΗΡ:

Κύριε Διευθυντά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων,

Σας ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια.

Η «Panhellenic Post», με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά υπήρξε χορηγός επικοινωνίας στο διακρατικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εγκαινιάσατε. Πρωτοποριακό πράγματι, όσο και δημιουργικό.

Η διακρατική συνεργασία μαθητών με σχολεία της Κύπρου, αλλά και γενικότερα της Ομογένειας, πάντα θα έχει την στήριξη και την ειδησεογραφική κάλυψη της ιστοσελίδας μας η οποία είναι ταγμένη, με τις μικρές της δυνάμεις, στην υπηρεσία του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τους εκπαιδευτικούς, γονείς και, βεβαίως, στους μαθητές των σχολείων σε Ελλάδα και Κύπρο που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι μικροί ερευνητές η Αθηνά και ο Ευαγόρας στα χνάρια της ιστορίας και της εκπαίδευσης στην Κύπρο».

Ευχόμαστε ανάλογη καλή συνέχεια στο εκπαιδευτικό έργο σας!

Φιλικά,

Χρήστος Μαλασπίνας.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.