ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η γλώσσα του σώματος στα Ελληνο-Σκοπιανά

REUTERS/Heinz-Peter Bader

 

Εάν μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, ας βάλουμε εμείς μερικές. Όχι, όσα η μελισσούλα μας θα σημειώσει, δεν αποτελούν κατά κανένα τρόπο είδηση. Το ξεκαθαρίζουμε προς πάσαν κατεύθυνση…

 

 

Αλλά η μέλισσα της Panhellenic Post είναι παρατηρητική. Ιδού, λοιπόν πως ελευθέρως σχολιάζει την “αναμνηστική” φωτογραφία, από την ελληνο-σκοπιανή συνάντηση στην Βιέννη.

 

 

Πρώτον, ως “αχρείαστη”, εκτός και εάν είναι “ενθύμιο” μιας προσπάθειας που δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει δίχως προηγούμενη συμφωνία τουλάχιστον στα κρίσιμα σημεία, που σημαίνει, χωρίς τα Σκόπια να έχουν αλλάξει τροπάριο.

 

Δεύτερον, Η παρουσία της Αυστριακής Υπουργού των Εξωτερικών, Karin Kneissl, ανάμεσα στους κ.κ. Nikola Dimitrov, Matthew Nimetz και Nikos Kotzias, ως ομορφαίνουσας αναμφιβόλως την εικόνα, επιβεβλημένη!

 

 

Τρίτον, αν η “γλώσσα του σώματος” λέει κάτι, η στάση των τριών “καμπαλέρος” αποκαλύπτει, για μας, το πως ακριβώς πήγαν οι συνομιλίες για το ονοματολογικό!

 

 

Η στάση του Μάθιου Νίμιτς: Λοιπόν, κύριοι, κουράστηκα ένα τέταρτο του αιώνα να προσπαθώ να σας τα συμβιβάσω. Το πιάτο ¨Μακεδονία¨ σε όλες τις παραλλαγές σας σερβίρισα, καμία δεν σας αρέσει; Ε, πετάω την ποδιά του μάγειρα και φεύγω!

 

Η στάση του Nikola Dimitrov: Παλικαράς, κορδωμένος και “γαμπρίζοντας” -ως νεώτερος στα χρόνια-  μπροστά στην Karin Kneissl. “έτοιμος ν΄ανοίξει τα στήθη του”… για να δείξει τις …τρίχες του παρελθόντος του!

 

Η στάση του Νϊκου Κοτζιά: Φουσκωμένος ως διάνος! Αλλά συνάμα και απορημένος που το “πακέτο” του “πατριωτικού καθήκοντος” δεν βρίσκει ανταπόκριση στην “Gorna”. Ο φακός τον “τσάκωσε” έτοιμο να ψάλει τον Εθνικό μας Ύμνο!..

 

Επιμύθιο: Το χιούμορ τις πιο κρίσιμες στιγμές έχει αξία…