Πρώτη τουριστική προβολή Κύπρου από τον Κ.Ο.Τ. στα Ιωάννινα

· Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος & Δ.Τ. Κ.Ο.Τ

· Φωτογραφία: Αθηνά Πανάγιου & Κ.Ο.Τ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μετά την πρόσφατη απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με τα Ιωάννινα, με ενδιαφέρον ανταποκριθήκαμε και στην πρόσκληση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.) στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις δυνατότητες της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Μεγαλονήσου, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 28 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο “Du Lac” στα Ιωάννινα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δ. Ιωαννιτών, κ. Νίκος Γκόλας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και εξήρε τις δράσεις του ΚΟΤ και την παρουσία του στην περιοχή της Ηπείρου και ευχήθηκε να ισχυροποιηθεί περαιτέρω ο δεσμός Ιωαννίνων και Κύπρου, μέσω και της νέας αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων – Λάρνακας, μέσω της «διπλωματίας πόλεων». Στην εκδήλωση του Κ.Ο.Τ. συμμετείχαν ο Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Ι. Καραμπίνας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Ανδρ. Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Ζαγορίου, κ. Β. Σπύρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και ποιότητας ζωής Δήμου Ιωαννίνων, κ. Ν. Γκόλας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων, κ. Κ. Χαρακλιάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αρταίων, η Περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου, κα Αγγ. Φωτεινού, ο Πρόεδρος Εταιρίας Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς, κ. Θεοφ. Ζυμπίδης, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κ. Κ. Βλάχος, Ο Πρόεδρος Τουριστικών γραφείων Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Στ. Μανώλης, ενώ τη Μητρόπολη Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο Πρεσβ., π. Νικ. Κατσούρης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι Τύπου, συλλόγων, σχολείων και ταξιδιωτικών γραφείων της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες στην ενημερωτική εκδήλωση του ΚΟΤ στα Ιωάννινα.

Στη συνέχεια η Λειτουργός Μάρκετινγκ του γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού στην Αθήνα, κα Ιωάννα Χατζηκωστή αναφέρθηκε στην ποιότητα που προσφέρει ο προορισμός και στα εμπλουτιστικά έργα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου που έχουν ολοκληρωθεί, πχ. Μαρίνα Λεμεσού, Νέο Terminal Επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού, αναμόρφωση παραλιακού μετώπου Λάρνακας, την «θητεία» της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Ειδικότερα, η Πάφος είναι η πρώτη κυπριακή πόλη που έλαβε το σχετικό χρίσμα και η μικρότερη πόλη της Ευρώπης που το έλαβε ποτέ, διαθέτοντας επίσης τον χαμηλότερο προϋπολογισμό.

Ειδική αναφορά υπήρξε για τις επερχόμενες αναπτύξεις του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου αλλά και για τις τελευταίες διακρίσεις της Κύπρου, αναφορικά με: τις υποδομές ΑΜΕΑ του Αεροδρομίου Λάρνακας, τις ολοένα και αυξανόμενες γαλάζιες σημαίες στο νησί (62 φέτος/59 πέρυσι) και την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη, για 10η συνεχή χρονιά. Αναφορά επίσης έγινε στις πολυάριθμες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο νησί.

Η συνεργάτιδα της ΡΗΡ Αθηνά Πανάγιου με τις εκπαιδευτικούς και σπουδαστές ΕΠΑΛ ειδ. Τουρισμού Λαμπρινή Βάσσιου & Βιβή Θεοδώρου.

Επίσης, παρατέθηκαν τα σχέδια που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός και αφορούν ειδικές μορφές τουρισμού πχ. μαθητικό, ηλικίας 55+, συνεδριακό, με σκοπό την αύξηση των αντιστοίχων τουριστικών ροών προς την Κύπρο. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις δωρεάν Υπηρεσίες του CCB (Cyprus Convention Bureau) όπως: ενημέρωση για την συνεδριακή υποδομή της Κύπρου, παροχή αρχαιολογικών και εναλλακτικών χώρων για την διεξαγωγή εκδηλώσεων C&I (Conferences & Incentives), ιδέες για Ομαδικές δραστηριότητες – ταξίδια κινήτρων. Συγκεκριμένα, οι

αρχαιολογικοί χώροι της Κύπρου που προσφέρονται για την διοργάνωση εκδηλώσεων C&I αναρτώνται στην σελίδα: http://www.visitcyprus.com/index.php/el/ccb-articles/183-application-for-the-use-of-archaeological-sites-for-conference-tourism-and-incentives-travel

Η Λειτουργός Μάρκετινγκ Κ.Ο.Τ. στην Αθήνα κα Ιωάννα Χατζηκωστή.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορά στις πολύ καλές αριθμητικές επιδόσεις του Κυπριακού Τουρισμού την τελευταία διετία και με ένα κάλεσμα στην Κύπρο και όχι μόνο, που έχει πάντοτε ανοικτή την αγκαλιά της προς τους Ελλαδίτες αδελφούς.

Την σκυτάλη έλαβε η Pastry Chef, κα Αθανασία Θεοδούλου, νικήτρια στην κατηγορία «Young Pastry Chef of Southern Europe» στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη. Η κα Θεοδούλου, μαγείρεψε ενώπιον των παρευρισκομένων κυπριακά εδέσματα και γλυκά νηστήσιμα και μη: (χαλούμι, κεϊκάκια από ταχίνι και μπανάνα, μπαγκέτες με κλασικές γεύσεις κυπριακής μαρμελάδας, όπως τριαντάφυλλο, μόσφυλο και άσπρο σταφύλι).

Οι συνεργάτες μας Ν. Σουτόπουλος & Αθηνά Πανάγιου με εκπροσώπους του 4ου Δημ. Σχολείου Ιωαννίνων και εκπροσώπους του τουριστικού πρακτορείου Πάργας.

Ακολούθησε δείπνο με κυπριακές γεύσεις (νηστίσιμες και μη) που επιβεβαί-ωσε την φήμη της κουζίνας του νησιού της Αφροδίτης. Οι συμμετέχοντες στην εκδή-λωση τέλος έλαβαν δωρεάν πληροφοριακό υλικό για την Kύπρο.

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Η Pastry Chef κα Αθανασία Θεοδούλου