Μητσοτάκης: Θέλουμε μια μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση γιατί αυτό χρειάζεται η χώρα

«Το 2016 ένα μήνα αφότου είχε εκλεγεί Πρόεδρος πήγα στον κ. Τσίπρα και πρότεινα να δεχθεί όλα τα άρθρα η ΝΔ που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναθεωρητέα και το αντίστοιχο. Η πρόταση ισχύει στο ακέραιο. Δεν πήρα ποτέ απάντηση από τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε μια μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση γιατί αυτό χρειάζεται η χώρα. Μια μικρή αναθεώρηση μπλοκάρει την αναθεωρητική διαδικασία για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το 2016 ζήτησα από τους συναδέλφους βουλευτές, ως βουλευτής, να αλλάξουμε το άρθρο 86 και βρήκα με το ζόρι 10 να υπογράψουν. Για μένα αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι εμβληματικές. Επαναφέρω την πρόταση μου ακόμα μια φορά στον κ. Τσίπρα. Η πρόταση ισχύει στο ακέραιο και περιμένω την απάντησή του» δήλωσε στη συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Με ενδιαφέρει να επιδιώξω το μεγάλο και να μην συμβιβαστώ με το μικρό. Αυτονόητα όσα λέει η κ. Γεννηματά, αλλά δεν θέλω να συμβιβαστώ με το μικρό» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη Novartis τόνισε “Είναι και σκάνδαλο και σκευωρία. Σκάνδαλο γιατί επένδυε σε αθέμιτες πρακτικές για να προωθήσει τα φάρμακά της, απλά δεν ξέρουμε το όριο αυτής της πρακτικής. Δεν πιστεύω ότι ήταν η μόνη φαρμακευτική που επιδιδόταν σε τέτοιες πρακτικές”.

“Είπαμε από την πρώτη στιγμή όλα στο φως. Αφού φτιάξαμε την επιτροπή, αντί να ψάξουμε σε βάθος την υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ άρον άρον κλείνει την υπόθεση και την επιστρέφει στη δικαιοσύνη. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν πάντα, αλλά αποδίδονται όχι με την Βουλή να κάνει τον ρόλο του εισαγγελέα. Αν ήθελε η κυβέρνηση να αποδώσει πολιτικές ευθύνες έπρεπε να φτιάξει εξεταστική επιτροπή και όχι προκαταρκτική. Είχε τη δυνατότητα η κυβέρνηση να μην προτείνει την επιτροπή, αφού έφτιαξε επιτροπή να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

“Το κομμάτι της σκευωρίας είναι ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε τη δυνατότητα στη Βουλή να ψάξει την υπόθεση” υπογράμμισε.

Αναφορικά με όσα λέγονται για ακροδεξιές θέσεις της ΝΔ απάντησε ότι “Εγώ είμαι ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός. Ποτέ δεν νέρωσα τον πολιτικό μου λόγο. Έχω στέψει τη ΝΔ προς τον μεσαίο χώρο. Αυτό κάποιους μπορεί να τους ενοχλεί γιατί είναι μια πολιτική που αποδίδει. Ακούω διάφορες σαχλαμάρες ότι η ΝΔ μπατάρει προς τα δεξιά. Είναι ανάξια σχολιασμού. Η ΝΔ είναι μια κεντροδεξιά παράταξη”

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τους πρώην πρωθυπουργούς κ. Σαμαρά και κ. Καραμανλή είπε ότι “Τους συμβουλεύομαι πολύ τακτικά αλλά οι αποφάσεις είναι δικές μου. Και οι προσωπικές σχέσεις είναι εξαιρετικές και έχω την άνεση να σηκώσω ανά πάσα στιγμή το τηλέφωνο για να ζητήσω τη γνώμη τους, αλλά η απόφαση είναι δική μου”.

«Σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα επιδιώξω τις μεγαλύτερες συναινέσεις. Αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο» κατέληξε.

enikos.gr