Στη δίνη νέων καταγγελιών περί αντισημιτισμού ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Νέες επικρίσεις δέχεται ο ηγέτης των Εργατικών της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν για την αδυναμία πάταξης φαινομένων αντισημιτισμού στο κόμμα του, μετά από την αποκάλυψη ότι ο ίδιος συναντήθηκε με μία αμφιλεγόμενη εβραϊκή οργάνωση.

Το γραφείο του κ. Κόρμπιν επιβεβαίωσε τη γνησιότητα φωτογραφίας που τον δείχνει σε συνάντηση με εκπροσώπους της αριστερής εβραϊκής οργάνωσης Jewdas με αφορμή το εβραϊκό Πάσχα.

Η οργάνωση αντιτίθεται στις θέσεις και στην πολιτική των πιο αντιπροσωπευτικών εβραϊκών οργανώσεων.

Όλα αυτά έγιναν λίγες ώρες μετά από τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Κόρμπιν κατά την οποία δήλωσε ότι δε θα ανεχθεί καμία έκφραση αντισημιτισμού στο Εργατικό Κόμμα.

Τους τελευταίους μήνες κατηγορίες περί αντισημιτικής συμπεριφοράς στους κόλπους των Εργατικών, μία σειρά κατακριθέντων τοποθετήσεων στελεχών του κόμματος που πρόσκεινται στον Τζέρεμι Κόρμπιν και καταγγελίες περί παλαιότερων επαφών του ιδίου με οργανώσεις αντισημιτικού χαρακτήρα έχουν αναθερμάνει την κριτική σε βάρος του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Μόλις τη Δευτέρα το αριστερό κίνημα Momentum που στηρίζει τον κ. Κόρμπιν και έχει αρχίσει να καταλαμβάνει καίριες θέσεις στον εκλογικό μηχανισμό παραδέχθηκε με δήλωση προς τα μέλη του ότι «ο αντισημιτισμός είναι πιο διαδεδομένος στους Εργατικούς από όσο πιστεύεται και οι καταγγελίες δεν μπορούν να αγνοούνται ως δυσφήμιση από τη δεξιά».

Την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον τον Εργατικού Κόμματος και του Τζέρεμι Κόρμπιν με κεντρικό σύνθημα το «Όχι άλλο».

Η οργάνωση Jewdas είχε καταδικάσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως «κυνική κίνηση ανθρώπων που δηλώνουν πίστη στο Συντηρητικό Κόμμα και στη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος».

Ο βουλευτής των Εργατικών και σφοδρός επικριτής του Τζέρεμι Κόρμπιν, Τζον Γούντκοκ σχολίασε στο Twitter ότι ο αρχηγός του κόμματός του πρέπει να γνώριζε πως η συνάντησή του με την οργάνωση Jewdas θα έστελνε το μήνυμα ότι οι «ακραίες» απόψεις των μελών της είναι αποδεκτές. «Ανεύθυνο και επικίνδυνο», πρόσθεσε ο κ. Γούντκοκ.

Ο επικεφαλής της Εκστρατείας Κατά του Αντισημιτισμού Γκίντεον Φάλτερ επέκρινε τον κ. Κόρμπιν λέγοντας ότι μετά από όλο το θόρυβο που γίνεται εδώ και καιρό για τα φαινόμενα αντισημιτισμού στο Εργατικό Κόμμα δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η συνάντηση με την οργάνωση Jewdas ήταν απλώς ένα λάθος. «Ήταν μία ξεκάθαρη χειρονομία κατά των κύριων εκπροσώπων των Εβραίων της Βρετανίας», είπε ο κ. Φάλτερ.

Πηγή: skai.gr