Συνδιαργανωτές του Φόρουμ Απανταχού Νεολαίας το ΠΣΗΕ

Αθήνα.- Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού μαζί με άλλες παγκόσμιες οργανώσεις του Ελληνισμού ήταν συνδιοργανωτές του Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action» το οποίο διήρκεσε από το Σάββατο 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου. 350 Έλληνες νεολαίοι από 20 χώρες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο Φόρουμ, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους ομογενείς νέους να επισκεφτούν την Ελλάδα, και να δείξουν έμπρακτα σε όλους την φιλοδοξία τους για συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ελληνισμό. Στην τελετή έναρξης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χρυσόστομος Δήμου ήταν ένας από τους ομιλητές.

Με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την συμμετοχή στο Φόρουμ έκλεισε ένα τετραήμερο επαφών που είχε αντιπροσωπεία του ΠΣΗΕ στην Αθήνα, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνου Τύπου, με συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απανταχού Ελληνισμό, τον Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ, το μέλος της επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο Ελληνισμό, την Γραμματέα ΣΑΕ. Η αντιπροσωπεία επίσης συναντήθηκε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ, ως αξιολογητής νεοφυών επιχειρήσεων και μέλος σε ΔΣ επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ, είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει ιδέες με αντίστοιχους φορείς της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας καθώς και με νέους επιχειρηματικές. Θεωρεί τέλος προσωπικό στοίχημα την αναβίωση του διαγωνισμού των start up στην Ήπειρο, για να μπορέσει να δοθεί σε νέους επιστήμονες η δυνατότητα να επιχειρούν ορθολογικά και με εξωστρέφεια. Θυμίζουμε ότι το ΠΣΗΕ ήταν ένας από τους συντελεστές της Οδύσσειας Καινοτομίας.
panhellenicpost.com
Φωτογραφία πρώτης σελίδας, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ.