Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο τουρκικό Προξενείο΄Έφυγαν με …λεωφορείο!

Αθήνα.-  Μπογιές στο τουρκικό προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό, στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου, πέταξε την Μ. Τετάρτη η ομάδα αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα στη σκιά της αντιπαράθεσης Αθήνας – Άγκυρας.

Τη συγκεκριμένη στιγμή έξω από το προξενείο βρίσκονταν δέκα αστυνομικοί, που ωστόσο δεν κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους δράστες.

Μάλιστα, οι αναρχικοί επέλεξαν τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας για την επίθεση, καθώς πήγαν και έφυγαν με.. αστικό λεωφορείο! Οι αστυνομικοί σταμάτησαν λεωφορείο στο οποίο φαίνεται ότι επέβαιναν οι αναρχικοί έξω από κεντρικό ξενοδοχείο και έκαναν τέσσερις προσαγωγές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6.50 το απόγευμα, ενώ δράστες φαίνεται πως ήταν 10 με 15 μέλη του Ρουβίκωνα. Αφού πέταξαν κόκκινες μπογιές και τρικάκια, οι αναρχικοί διέφυγαν από το σημείο χωρίς να έχει γίνει γνωστή κάποια προσαγωγή. 

Είχαν προγηθεί επιθέσεις του Ρουβίκωνα και σε άλλες διπλωματικές αποστολές, όπως στην πρεσβεία της Ισπανίας και την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ προ πέντε ημερών οι αντιεξουσιαστές πέταξαν και τρικάκια στην κατοικία της πρέσβειρας του Ισραήλ.

«Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται…» σχολιάζει η ομάδα σε μια πρώτη ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαμαρτυρόμενη για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία.

Αντίδραση ΥΠΕΣ/ΕΛΑΣ

«Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη» ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπάγεται η Ελληνική Αστυνομία.

«Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τουρκική επίθεση στην επαρχία Αφρίν της Συρίας.

«Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται…» σχολιάζει η ομάδα σε μια πρώτη ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Skai.gr