Κουμουτσάκος: «δε νοείται να δοθούν στα Σκόπια η δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσέγγισής τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.»

Αθήνα.- Σφοδρή  κόντρα ξέσπασε τη Μεγάλη Πέμπτη ανάμεσα στον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ένα μόλις 24ωρο μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ονοματολογικό της πΓΔΜ.
Η «σπίθα» άναψε, όταν ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Από την ενημέρωση που έγινε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για το Σκοπιανό ζήτημα από τον κ. Κοτζιά, οι ανησυχίες μας εντείνονται. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στην ανάγκη μιας ενιαίας, σφαιρικής και οριστικής λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που εξ αρχής έχουμε θέσει και στις εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων».
«Χωρίς μια τέτοια λύση», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, «δε νοείται να δοθούν στα Σκόπια η δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσέγγισής τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.»
Οι δηλώσεις του «γαλάζιου» τομεάρχη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΥΠΕΞ, το οποίο με ανακοίνωσή του στηλίτευσε τη στάση της ΝΔ, καλώντας τη «να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων».
«Η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία κατά την δίωρη και πλέον ενημέρωσή της, έκανε δε μόνον επιβοηθητικά σχόλια. Στη διάρκεια της ενημέρωσης τηρήθηκαν πρακτικά που επιβεβαιώνουν το αναληθές του περιεχομένου της ανακοίνωσης τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων», αναφερόταν – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε