Πτώση Mirage 2000-5 της πολεμικής αεροπορίας ανοικτά της Σκύρου

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πιλότου του αεροσκάφους.

 Η συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιστροφής ελληνικού σχηματισμού αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη.

Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα.

Η ανακοίνωση για το Mirage 2000-5

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

To Mirage 2000

To Mirage 2000 χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης. Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας.

Το Mirage 2000, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη. Στο δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους, το Mirage 2000 φέρει πύραυλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης. (Από skai.gr.)

φωτογραφία αρχείου