Τριήμερο Πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις για τον ηρωϊκό σμηναγό- Δηλώσεις της ηγεσίας

Αθήνα.- Με δηλώσεις η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησε τον ηρωϊκό σμηναγό Γ. Μπαλταδώρο που θυσίασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή ΥΕΘΑ κηρύχθηκε Τριήμερο πένθος και οι σημαίες σε όλες τις μονάδες θα κυματίζουν Μεσίστιες.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος: Η Πολιτεία δεν θα ξεχάσει την προσφορά του Γ. Μπαλταδώρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του σμηναγού που έχασε τη ζωή του εν ώρα Υπηρεσίας.

Ο κ. Παυλόπουλος μετέφερε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου, «διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπληρώνει πως συμμετέχει ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αλέξης Τσίπρας: Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη

Τα συλλυπητήρια και την ευγνωμοσύνη του για τον άτυχο πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Xάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη.Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια & τους συναδέλφους του.Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης:

Έφυγε ο Γιώργος Μπαλταδώρος υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.
Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βούτσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Στην απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο αδικοχαμένος πιλότος «έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει η μνήμη του «να γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.