Ο Εμμανουέλ Μακρόν σε θέση άμυνας λόγω των αλλεπάλληλων διαδηλώσεων

Παρίσι.- Απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, διαδηλώσεις φοιτητών, διαμαρτυρίες συνταξιούχων: Έναν σχεδόν χρόνο στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας, ο Εμμανουέλ Μακρόν αρχίζει ξαφνικά να αισθάνεται ισχυρή αντίσταση στα πολιτικά του σχέδια. Η αριστερά πτέρυγα του γάλλου προέδρου κατακερματίζεται. Η μομφή ότι τα μεταρρυθμιστικά πλάνα του προέδρου ωφελούν κατά βάση επιχειρηματίες και επενδυτές γίνεται ολοένα και πιο ηχηρή. Οι πιέσεις που δέχεται είναι τόσο μεγάλες ώστε ο Εμ. Μακρόν δέχεται να παραχωρήσει δύο –ασυνήθιστες για τα δικά του δεδομένα- τηλεοπτικές συνεντεύξεις προκειμένου να υπεραμυνθεί της πολιτικής του.

«Το ότι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αναγκάζεται να μπει δυο φορές εντός μιας εβδομάδας (χθες, Πέμπτη, και Κυριακή) στο ρινγκ δεν ξέρω αν είναι δείγμα ισχύος», σχολίασε σκωπτικά ο αρχισυνδικαλιστής Φιλίπ Μαρτινέζ. «Ο Μακρόν πρέπει να κατέβει από το βάθρο του και να ακούσει λίγο καλύτερα αυτή τη Γαλλία που δεν είναι ικανοποιημένη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σήμα συναγερμού για τον Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος φαινόταν μέχρι στιγμής να υλοποιεί τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια σχετικά άκοπα, ωστόσο το κύμα απεργιών στους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους, το οποίο έπληξε την καθημερινότητα των Γάλλων, φαίνεται να προκαλεί σε πολλούς ενόχληση για την ορισμένες φορές υπεροπτική στάση που επιδεικνύει ο Εμμανουέλ Μακρόν. «Η σιωπή του έγινε εκκωφαντική», σχολίασε η έγκριτη εφημερίδα Le Monde.

Πηγή:in.gr