Διαδηλωτές επιχείρησαν να κόψουν με τροχό το άγαλμα του Τρούμαν

Αθήνα.– Επεισόδια σημειώθηκαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας, μαθητές και φοιτητές, ενάντια στην επέμβαση στη Συρία. Φοιτητές και μαθητές ζητούν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δοθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνεται στην αμερικανική πρεσβεία, μια ομάδα νεαρών αποκόπηκε από την πορεία και προσπάθησε να κόψει με τροχό το άγαλμα του Τρούμαν και μετά να το κατεβάσει με σχοινιά.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης κι έτσι ο βανδαλισμός αποφεύχθηκε.

Από τις συμπλοκές έχει τραυματιστεί ένα άτομο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Το άγαλμα-ΑΗΕΡΑ

ΡΗΡ: Ως γνωστόν η οργάνωση των Ελλήνων της Αμερικής ΑΧΕΠΑ προσέφερε χρηματική δωρεά στο ελληνικό δημόσιο για την δημιουργία αγάλματος του Χ. Τρούμαν.

Στην πίσω στήλη του βάθρου αναγράφονται τα εξής: «Εις τον Χάρρυ Σ. Τρούμαν εις έκφρασιν ευγνωμοσύνης δια το δόγμαν το οποίον διεκήρυξεν ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής την 12 Μαρτίου 1947 βοηθήσας ούτω τον Ελληνικόν Λαόν να προασπίση την Ελευθερίαν του και την Εθνικήν του ακεραιότητα εις μίαν κρίσιμον καμπήν της ιστορίας της ανθρωπότητος και διαδηλώσας την προσήλωσιν του Αμερικανικού Λαού εις το ιδεώδες της Ελευθερίας. Αφιερούται υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και υπό της ΑΧΕΠΑ…»