Σήκωσαν φωτογραφίες των δύο στρατιωτικών στο Ευρωκοινοβούλιο

Έλληνες ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν εντός της αίθουσας της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο, σύμφωνα με σχέδιο ψηφίσματος, αναμένεται να καλέσει την Τουρκία να απελευθερώσει τους έλληνες στρατιωτικούς, κρατώντας φωτογραφίες των δύο στρατιωτικών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή τους άνευ βάσιμων κατηγοριών.

Η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα έχει τοποθετηθεί από πλευράς των ευρωβουλευτών σε ευρωπαϊκή κλίμακα, καθώς θίγει το θέμα των παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Έχουν κατατεθεί προτάσεις ψηφίσματος οι οποίες θα συζητηθούν το απόγευμα στην Ολομέλεια και θα τεθούν σε ψηφοφορία. Το γενικότερο κλίμα δείχνει ότι το σύνολο της ευρωβουλευτικής κοινότητας στηρίζει την Ελλάδα και καταγγέλλει τη στάση της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ σε ανάρτησή του στο Τwitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δράση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, λίγες ώρες πριν την συζήτηση στην Oλομέλεια του ΕΚ: Το κοινό ψήφισμα που θα εγκριθεί την Πέμπτη ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Κόλαφος για τις τουρκικές αρχές».