Τσίπρας από Καστελόριζο: Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δε φοβάται κανέναν

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα, τόνισε ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο προσθέτοντας ότι πλέον μπορούμε να σχεδιάζουμε το νέο ταξίδι με πυξίδα τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.

Η Ελλάδα 8 χρόνια μετά την έναρξη την μνημονίων, στέκεται όρθια και ξεπερνά τις δυσκολίες, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αφήνουμε πίσω τις δυσκολίες.
«Δεν έχω έρθει για να βγάλω κάποιο διάγγελμα αν και θα μπορούσα γιατί αυτό το φόντο δεν το βλέπεις πουθενά», επεσήμανε .

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, λέγοντας ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Οι γείτονες δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Ορισμένες φορές οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακολουθούν τα πιστεύω των ανθρώπων . Πολλές φορές βρισκόμαστε σε ταραγμένες περιόδους και αδικαιολόγητες συμπεριφορές αλλά και επιθετική στάση από την πλευρά των γειτόνων» είπε για να προσθέσει.

«Θέλω από αυτόν εδώ τον ιστορικό τόπο να περάσω ένα μήνυμα, μήνυμα συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης », σημείωσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε και τυπικά από το μνημόνιο θα βρίσκεται στο νησί.

Πηγή:in.gr