Στον τελικό η ΑΕΚ με… λύτρωση από τον Λάζαρο στο 94′

Με γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 94′ η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της αξιόμαχης Λάρισας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 19’, με τον Μπακασέτα να υποχρεώνει σε δύσκολη επέμβαση τον Μπόζοβιτς και τον Γκόλια να προλαβαίνει στη συνέχεια τον Λαμπρόπουλο ενώ δυο λεπτά αργότερα το δυνατό φάουλ του Μπακασέτα πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ. Ο Γκάλο βιάστηκε κι αστόχησε απελπιστικά στο 24’ αλλά αυτή ήταν κι η τελευταία απειλή για την εστία του Μπόζοβιτς στο πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ είχε κοντά στο 80% κατοχή μπάλας ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά, χωρίς πάντως να απειλήσουν κιόλας. Κάτι που έκαναν για πρώτη φορά στο 48’, όταν σε αντεπίθεση ο Κρίζμαν απέφυγε αρχικά τον Μπάρκα, όμως άνοιξε την μπάλα, βγήκε πλάγια κι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ. Το πείσμα του Αραούχο στο 50’ ανάγκασε σε διπλή επέμβαση τον Μπόζοβιτς, με τον Χιμένεθ να κάνει την πρώτη κίνηση στο 52’, περνώντας στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο κι αλλάζοντας το 3-5-2 σε 4-4-2.

Η κεφαλιά του Αραούχο στο 56’ δε βρήκε στόχο ενώ το διαγώνιο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο επόμενο λεπτό ήταν αδύναμο. Οι «βυσσινί» έκαναν ακόμη μια μεγάλη φάση στο 57’, με τον Μπάρκα να σώζει με το αριστερό πόδι σε τετ α τετ με τον Ντέλετιτς. Στο 73’ ο Χιμένεθ έπαιξε τα ρέστα του βάζοντας τον Γιακουμάκη στον αγώνα και παίζοντας με τρεις επιθετικούς.

Τρία λεπτά αργότερα ο ωραίος συνδυασμός των γηπεδούχων κατέληξε στο άστοχο σουτ του Χριστοδουλόπουλου ενώ την ίδια κατάληξη είχε η εκτέλεση φάουλ του ίδιου στο 78’. Η ΑΕΚ πίεσε, ο Μασούντ με απευθείας κόρνερ (!!!) βρήκε το δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να αντέχουν.

Μέχρι το 94ο λεπτό, όταν έπειτα από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Χριστοδουλόπουλο και αυτός με τρομερό εναέριο βολ πλανέ την έστειλε στα δίχτυα το εμβρόντητου Μπόζοβιτς και την ΑΕΚ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61’ Κονέ – 22’ Μιλοσάβλιεβιτς, 45’ Γκόλιας, 83’ Μασούρας, 89’ Μπόζοβιτς, 90’ Περόνε

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Σιμόες, Κονέ (64’ Μασούντ), Χουλτ, Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο

Λάρισα (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Αγκάνοβιτς (80’ Ρέντζας), Ντέλετιτς (83’ Περόνε)