To Time παρουσίασε τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2018

Νέα Υόρκη.- Ηγέτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, αλλά και αθλητές απαρτίζουν τη φετινή λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του περιοδικού Time.

Πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι με το έργο και τη ζωή τους αποτελούν το παράδειγμα και δείχνουν το δρόμο -κυρίως- στους νέους.

Οι κατηγοριοποίηση του περιοδικού χωρίζεται σε: Πρωτοπόρους, Τιτάνες, Καλλιτέχνες, Ηγέτες και Είδωλα.

Η φετινή λίστα περιλαμβάνει πολλές «πρωτιές»

Φέτος περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στην ιστορία της λίστας, με 45, ενώ επίσης για πρώτη φορά 45 άνθρωποι, είναι κάτω των 40 ετών.

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν, σε ηλικία μόλις 14 ετών γίνεται η νεότερη που μπαίνει στη συγκεκριμένη 100αδα.

«Οι 45 από τους 100 είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών. Έχουμε επίσης τη 14χρονη Μίλι Μπόμπι Μπράουν, το νεαρότερο άτομο όχι μόνο στη φετινή λίστα, αλλά και που περιλήφθηκε ποτέ στο TIME 100. Νομίζω πως αυτό αντικατοπτρίζει τον μεταβαλλόμενο τρόπο που ασκείται η επιρροή στην κουλτούρα μας. Δεν γνωρίζει πλέον ταχυδρομικό κώδικα ή ηλικία» ανέφερε σχετικά με τις φετινές επιλογές ο Εντουαρντ Φέλσενθαλ, αρχισυντάκτης του περιοδικού.

Ανάμεσα σε αυτούς που περιλαμβάνει η λίστα, είναι και οι επιζώντες μαθητές του μακελειού στο λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα. Για εκείνους έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να αναφέρει σχετικά: «Οι μαθητές του Πάρκλαντ μας ταρακουνάν από τον εφησυχασμό μας».

Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν και οι δημοσιογράφοι Τζόντι Κάντορ και Μέγκαν Τουόχι των New York Times, αλλά και ο Ρόναν Φάροου του New Yorker, τους οποίους το περιοδικό τίμησε για τα ρεπορτάζ τους  στην υπόθεση Γουάινσταϊν, που οδήγησε εν τέλει και στην πτώση του.

Στη λίστα μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβάνεται και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον Τζίμι Κίμελ, ο οποίος συγκαταλέγεται επίσης να σατιρίζει το γεγονός μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Μίλι Μπόμπι Μπράουν είναι η νεότερη εισαχθείσα στην ιστορία της συγκεκριμένης λίστας. Τη γνωρίσαμε μέσα από το «Stranger Things», ενώ η ίδια έχει χρησιμοποιεί τα προσωπικά της social media σε μια «μάχη» κατά του μπούλινγκ, διοργανώνοντας μάλιστα καμπάνιες. Αυτό έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητα της στα ύψη, ενώ της έδωσε και την τιμή αυτή.

Από την άλλη πλευρά, το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο της είναι η 79χρονη Μαξίν Γουότερς, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά και μαχητικά μέλη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό θα κυκλοφορήσει με έξι διαφορετικά εξώφυλλα, τα πέντε από αυτά για κάθε έναν από τους «πρώτους» των κατηγοριών, ενώ το έκτο θα ανήκει στην Ταράνα Μπεργκ, η οποία δημιούργησε το hashtag #MeToo και βοήθησε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν.