ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: όταν όλοι αυτοί συγκροτούν μία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αυτή πώς λέγεται;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1. Σε ακριβώς αντίθετη λογική από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος είχε προτρέψει τους πολίτες να κάνουν ότι κοιμούνται όταν εισβάλουν ληστές στο σπίτι τους, ο Σταύρος Κοντονής  τόνισε πως η άμυνα είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Μάλιστα ο κ. Κοντονής είπε ότι δεν χρειάζεται καμιά συμπλήρωση ο Ποινικός Κώδικας διότι «υπάρχει η νομοθετική ρύθμιση για να αποθαρρύνεται ο δράστης αφού ο αμυνόμενος απαλλάσσεται οποιασδήποτε ευθύνης εξαιτίας της βίαιης ενέργειας την οποία δέχεται και μάλιστα υπό όρους απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης του ίδιου μέσα στο σπίτι…”.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2.  Αντίθετη θέση, από αυτές που διατύπωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,  ότι θα υπάρχουν τρεις ή τέσσερις αξιολογήσεις ετησίως μετά το τέλος του Μνημονίου,  έλαβε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup διευκρίνισε ότι στη μετά-Μνημόνιο εποχή η Ελλάδα θα δέχεται μονάχα δύο επισκέψεις από τους θεσμούς κάθε χρόνο, όπως προβλέπεται για χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα στήριξης.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3. Η βουλευτής του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ κα Αυλωνίτου είπε στον Σκάι πως μέσα στο 2018 θα δοθούν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό των εργαζόμενων.
Ο επίσης βουλευτής  -των ΑΝ.ΕΛ. αυτός, αλλά συγκυβερνώντας-Δημήτρης Καμμένος που επίσης ήταν στο πάνελ, αντέδρασε ρωτώντας από πού θα βρεθούν τα χρήματα

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όταν ο ένας Υπουργός δεν συμφωνεί με τον άλλον Υπουργό, ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο, ατυχώς, πως περιμένουν να συμφωνήσουν δύο βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ ο ένας, ΑΝ.ΕΛ. ο άλλος; Και όταν ο Υπουργός Οικονομικών “αδειάζεται” από τον Πρωθυπουργό, αυτό πως λέγεται;

Και όταν όλοι αυτοί συγκροτούν μία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αυτή πώς λέγεται;

Ο ευρών αμειφθήσεται…