Πορεία με γαρύφαλλα και επεισόδια με αναρχικούς για την 1η Μάη

Αθήνα.- Μπορεί οι πορείες για την Πρωτομαγιά του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να ήταν ειρηνικές, αλλά δεν έλειψαν τα επεισόδια στην πορεία των αντιεξουσιαστών.

Την ώρα που η πορεία του ΠΑΜΕ προς την Αμερικανική πρεσβεία και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο ολοκληρώνονταν ειρηνικά, μια ομάδα από την πορεία των αντιεξουσιαστών αφού έφθασαν στην οδό Σταδίου, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, μάλιστα, 20-30 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες εναντίον των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο και κρατούν αμυντική στάση. Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές αναποδογύρισαν κάδους απορριμάτων, ενώ συνεχίζουν τον πετροπόλεμο.

Τα συνθήματα στη Σταδίου

Εντωμεταξύ, άτομα από την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων,  έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας και πέταξαν μπογιές. Το ένα από τα συνθήματα αφορούσε τους δυο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους χθες στην Τήνο, όταν απορριματοφόρο έπεσε στο γκρεμό…

Με γαρύφαλλα και συνθήματα η πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών», η οποία ξεκίνησε με μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και κορυφώθηκε με την πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονταν.

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ πραγματοποίησαν την απεργιακή τους συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και διαδήλωσαν, όπως τόνισαν «για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις».

Επεισόδια στην Πάτρα 

Επεισόδια προκλήθηκαν και στην Πάτρα.

Ομάδα 50 κουκουλοφόρων με καλυμμένα πρόσωπα, σύμφωνα με το tempo24.gr, προκάλεσε υλικές ζημίες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Πατρέως.

Σε ξεχωριστή διαδήλωση συνδικαλιστές και τοπικοί φορείς τίμησαν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

 

Πηγή:  iefimerida.gr