Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Αττική

Σεισμική δόνηση ύψους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:50 βορειοανατολικά της Αθήνας, στην περιοχή του Μαραθώνα.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μιλούσε για 4,2 Ρίχτερ ωστόσο, με τελευταίο ανακοινωθέν κάνει λόγο για 4,1 βαθμούς και εντοπίζει το επίκεντρο του σεισμού στα 28χλμ βορειανατολικά της Αθήνας, μεταξύ Καπανδριτίου και Σέσσι και το εστιακό βάθος στα 9χλμ και όχι στα 5, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα, στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, υπολογίζεται στα 4,1 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού, ενώ ως επίκεντρο έδωσε το Σέσι Μαραθώνα.

Επίσης καθησύχασε λέγοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας μεγαλύτερης δόνησης, βάσει των ρηγμάτων που υπάρχουν ήδη στην περιοχή.

Μιλώντας στο enikos.gr ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας καθώς και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε φυσιολογική τη δόνηση καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα. Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και απέδωσε το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο γεγονός ότι σημειώθηκε βράδυ και αρκετά κοντά στην Αθήνα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 4,0 Ρίχτερ, υπολογίζοντας το εστιακό βάθος στα δέκα χιλιόμετρα και όχι στα δύο, όπως είχε αρχικά αναφέρει.

 

in.gr