Τσίπρας από Λήμνο: Αδιέξοδες οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Λήμνος.-Αδιέξοδες χαρακτήρισε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι γείτονές μας κατά καιρούς είναι απρόβλεπτοι και πολλές φορές αρέσκονται σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο.

Εμείς όμως -πρόσθεσε- είμαστε πάντα εκεί, η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη σημασία της αναβάθμισης των F16 και την ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας, λέγοντας ότι βρίσκεται πάντα στο μυαλό όλων των Ελλήνων η αυτοθυσία και το σθένος όλων των πιλότων μας που καθημερινά στο Αιγαίο πετούν για να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνές συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα βγει αυτοδύναμη από μια δύσκολη περιπέτεια.

«Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λήμνου στη Μύρινα, ενώ σε συνάντηση με τοπικούς φορείς, συζήτησαν για τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νησιού. Οι τοπικοί φορείς ανέφεραν ότι τα κενά έχουν καλυφθεί.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Μυτιλήνη λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού για το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο βορείου Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ, κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς σε Λέσβο αλλά και Χίο, Ζητούν την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την άμεση και μόνιμη αποσυμφόρηση των νησιών από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Πηγή: skai.gr