Πονοκέφαλος στο οικονομικό επιτελείο για τους αυξημένους απλήρωτους φόρους

Πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο προκαλεί η αύξηση των απλήρωτων φόρων των πολιτών, κατά 776 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο δεν υπάρχουν μεγάλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Από την αρχή του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών – σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) – ανήλθαν σε 3.55 δις ευρώ και συνολικά έφτασαν τα 101,6 δισ. ευρώ.

Σε περίπτωση που η αύξηση των ληξιπροθέσμων χρεών συνεχιστεί με τον ρυθμό του πρώτου τριμήνου, η τρύπα στα έσοδα του προϋπολογισμού θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς το προσεχές διάστημα ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τον Ιούλιο θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Στις προτάσεις της ΝΔ για να επιστρέψει η κανονικότητα στην οικονομία αναφέρθηκε στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Όπως είπε, αυτές είναι η δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, η επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, έκταση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και μείωση του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα ως 10 χιλιάδες ευρώ από το 20% στο 9%.

Πηγή: skai.gr