Συνάντηση Τραμπ με Μουν Τζε-ιν στις 22 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Ουάσινγκτον.- O πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν θα συναντηθεί την 22α Μαΐου στην Ουάσινγκτον με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της ιστορικής συνόδου κορυφής ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Μουν θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους όσον αφορά τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο μετά τη διακορεατική σύνοδο της 27ης Απριλίου», κατά τη διάρκεια της οποίας οι ηγέτες της Νότιας και της Βόρειας Κορέας συμφώνησαν να επιδιώξουν την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας ειρήνης, αναφέρει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία.

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζον Μπόλτον, και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του, ο Τσανγκ Λι Ουνγκ, επαναβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια μεταβολής της «διμερούς αμυντικής στάσης», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον, συζήτησαν επίσης σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Τραμπ- Κιμ και ξεκίνησαν το προπαρασκευαστικό έργο για την επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Κορέας.

Πηγή:skai.gr