ΜΟΔΑ: Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά

Της Παναγιώτας Κονδυλοπούλου

Όταν μαζευόμαστε γυναικοπαρέες για καφεδάκι πολλές φορές έχει πέσει στο τραπέζι το θέμα συζήτησης για τις λεπτομέρειες σε looks. Παρατήρησα ότι στις περισσότερες το πρώτο πράγμα που πηγαίνει στο μυαλό είναι φυσικά, τα αξεσουάρ. Ναι πραγματικά, δεν λέω πως δεν είναι αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ και παρατηρήσει πως εξίσου σημαντικό είναι να δώσεις προσοχή ακόμη και στη λαιμόκοψη μιας μπλούζας;

Ίσως ορισμένες θεωρήσουν ότι είναι πολύ μικρή λεπτομέρεια μια τέτοια σκέψη. Έρχομαι όμως να επισημάνω με πλήρη σιγουριά ότι αποτελεί μια λεπτομέρεια που μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει την εμφάνισή σου. Eμφανίσεις των σταρ του Χόλιγουντ έμειναν στην ιστορία λόγω αυτής της λεπτομέρειας. Βέβαια και ο σωστός στηθόδεσμος θα βοηθήσει στο να είναι το αποτέλεσμα αισθητικά άρτιο.

Η στρογγυλή λαιμόκοψη θεωρείται από πολλούς η πιο «ασφαλής» στιλιστικά επιλογή. Υπάρχει όμως και η επιλογή λαιμόκοψη-χαμόγελο (ή boatneck) που είναι πολύ κομψή και κολακευτική για κάθε γυναίκα. Η συγκεκριμένη επιλογή αναδεικνύει υπέροχα το λαιμό γιατί τον κάνει να δείχνει πιο ψηλός και δίνει στους ώμους περισσότερη συμμετρία.

Ποιο είναι όμως το πιο κολακευτικό για την εμφάνιση μιας γυναίκας ανεξάρτητα από τις αναλογίες της; Ειδικοί προσπάθησαν να δώσουν απάντηση και τα κατάφεραν. Η Britt Mc Camey, ειδική σε θέματα μόδας εξηγεί:

Το σχέδιο που όσο απλό και περιττό κι αν σου φαίνεται έχει μια φοβερή δυναμική που μπορεί να μεταμορφώσει ακόμη και το πιο απλό μπλουζάκι και να σου δώσει άλλο αέρα είναι αυτό με την τετράγωνη λαιμόκοψη.

Με την έγκριση και την έμπνευση μερικών από τους πιο διάσημους οίκους μόδας στον κόσμο, ανάμεσα τους η Carolina Herrera, o Christian Dior και ο Hermès, οι οποίοι αποφάσισαν να κοιτάξουν λιγάκι προς τα πίσω, αυτή η τόσο θηλυκή λαιμόκοψη έρχεται ξανά από τις δεκαετίες του ’40 και του ΄50 για να κολακέψει κάθε γυναίκα που θα την επιλέξει αυτή την άνοιξη.

Τόσο σε φορέματα, όσο σε τοπ ή πουκάμισα η τετράγωνη ναυτική λαιμόκοψη τονίζει το στέρνο και τα γοητευτικά κόκκαλα της κλείδας και είναι ένα από τα πιο δροσερά και καλοκαιρινά ρούχα μπορείς να φορέσεις.

Η επιλογή και πάλι είναι στο χέρι μας! Ας κάνουμε την αναζήτηση για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.