Ο Μακέιν δεν θέλει τον Τραμπ ούτε στην …κηδεία του!

Ουάσινγκτον.- Ο βετεράνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, 81 ετών, ο οποίος πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του, ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

 Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από την Αριζόνα έχει ταραχώδη σχέση με τον Τραμπ. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στον Μακέιν, ο τελευταίος ζήτησε να εκπροσωπηθεί ο Λευκός Οίκος από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και όχι από τον Τραμπ.

Σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα και σε ένα ντοκιμαντέρ ο Μακέιν δηλώνει μετανιωμένος που το 2008, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, διάλεξε για υποψήφια αντιπρόεδρο τη Σάρα Πέιλιν και όχι τον πρώην γερουσιαστή Τζόζεφ Λίμπερμαν.

Ο βετεράνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Ο Μακέιν, που είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου. Πρόσφατα επέστρεψε στην Αριζόνα όπου αναρρώνει από μια εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε για μια εντερική λοίμωξη.

Ο Μακέιν και ο Τραμπ έχουν μια “δύσκολη” σχέση και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές του 2016. Σε μια ομιλία του ο νυν πρόεδρος επιτέθηκε στον γερουσιαστή ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί στο Βιετνάμ όταν καταρρίφθηκε το αεροπλάνο του και αμφισβήτησε τον ηρωισμό του. “Είναι ήρωας επειδή πιάστηκε αιχμάλωτος; Εμένα που αρέσουν οι άνθρωποι που δεν αιχμαλωτίστηκαν” είπε.

Πέρσι ο Μακέιν καταψήφισε την πρόταση για μερική κατάργηση του Obamacare, του νόμου για την ασφάλιση που είχε περάσει ο Μπαράκ Ομπάμα, τορπιλίζοντας μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ