Νέες αναταράξεις στο ΧΑ με πιέσεις στην Folli Follie και στον όμιλο Κόκκαλη

Αθήνα.- Συνεχίζεται η αναταραχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό τη σκιά φημών και επενδυτικής καχυποψίας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης έχουν βρεθεί οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη με την Ιντραλότ να καταγράφει απώλειες 18%, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει και στο όριο του -30%. Πτώση πάνω από 10% καταγράφουν οι μετοχές Ιντρακόμ, Κέκροπα και Ιντρακάτ.

Η Quintessential Capital Management διέψευσε τις φήμες στην αγορά για «χτύπημα» σε νέα ελληνική εταιρία με δήλωσή της, μετά την επίθεση και τις θέσεις short στη Folli Follie.

«Η QCM δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη ελληνική εταιρία πλην της Folli Follie», αναφέρει σε δήλωσή του το αμερικανικό hedge fund, όπως μετέδωσε το Reuters.

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ και η πτώση των μετοχών της Folli Follie, η οποία υποχωρεί κατά 11%, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι σωρευτικές απώλειες ξεπέρασαν το 50%.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα» της Folli Follie, ανέφερε ο κινεζικός κολοσσός Fossun, που έχει επενδύσει στην ελληνική εταιρεία σε απάντησή του, στο πρακτορείο Bloomberg.

Η Fosun συμμετέχει με ποσοστό 13,58% στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie και η στάση του θεωρείται κρίσιμη για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: http://www.skai.gr