Ασαντ : Κατασκευασμένες οι κατηγορίες για χημικά

Αθήνα.- Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τον κ. Αλέξη Παπαχελά, στην οποία με κατηγορηματικό τρόπο αρνείται τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού, ενώ παράλληλα απευθύνει δριμύ κατηγορώ κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ντόναλντ Τραμπ και της Δύσης.

«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», λέει ο κ. Ασαντ, επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα».

Ο πρόεδρος της Συρίας κατηγορεί ανοικτά τον Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες και ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό «τρομοκράτες».

Σχολιάζοντας την έκφραση «το κτήνος Ασαντ», που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει ότι «δεν ασχολείται, επειδή αντιμετωπίζει την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου» και προσθέτει ότι «η μόνη αποστολή που έφεραν εις πέρας οι ΗΠΑ στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».

ikathimerini.gr