Ο Μητσοτάκης επαναφέρει την πρότασή του για την ψήφο των Αποδήμων

Αθήνα.- Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει την πρόταση – πακέτο που κατέθεσε το 2016 για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και για σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών , υπογραμμίζει ότι δεν θα πέσει στην παγίδα της παροχολογίας ενώ ρίχνει τα  «βέλη» του προς τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε επιδίωξε ευρύτερες συναινέσεις αλλά «ο κ. Τσίπρας τορπίλισε κάθε τέτοια δυνατότητα».

Στις προτεραιότητες του για τη χώρα προκειμένου να οδηγηθεί σε μία νέα περίοδο ευημερίας και ασφάλειας αναφέρεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται  στο «Βήμα της Κυριακής».

Ειδικότερα,  ως απάντηση στα κυβερνητικά σενάρια  για κατάτμηση της Β΄Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει την πρόταση που κατάθεσε το 2016 για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και για σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, ειδικά της Β΄Αθήνας και ζητεί από τον πρωθυπουργό να την ψηφίσουν από κοινού.
Λέει συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης:
Ας έρθει τώρα στη Βουλή (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα, δεν έχει παρά να στηρίξει  την πρότασή μας, η οποία θα δώσει  τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ το ζήτημα αυτό μείζον. Αν τολμά, να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα” .
Η πρόταση ψήφου της ΝΔ αφορά στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και μόνον σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι θα προσέρχονται σε πρεσβείες και προξενεία και θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χωρίς σταυρό.
Οι ψήφοι θα προσμετρούνται στην Επικράτεια και είναι υπόθεση των κομμάτων αν θέλουν να εντάξουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας πρόσωπα από την Ομογένεια.
Οι εκλογικοί κατάλογοι θα καταρτιστούν όπως και για τους ετεροδημότες και σε τρεις μήνες, υπολογίζουν στην ΝΔ, μπορεί να είναι έτοιμοι.
Παράλληλα, θα σπάσει  η Β΄Αθήνας σε μικρότερες περιφέρειες, περιορίζοντας το “μαύρο” πολιτικό χρήμα και διευκολύνοντας την επαφή των υποψηφίων με το εκλογικό σώμα.

 

 Από το Βήμα |Δημοσιεύει το σύνολο της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ