Ν.Δ.: Κακομαθημένα παιδιά είναι εκείνα που δεν δίνουν ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

Αθήνα.- «Καλώς τους κι ας άργησαν», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με φόντο τις προτάσεις για κατάτμηση της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών και για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «με καθυστέρηση 36 ωρών ο Πρωθυπουργός έλυσε την αμήχανη σιωπή του χωρίς, ωστόσο, και πάλι να πει αν συμφωνεί με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας -μαζί με την κατάτμηση της Β’ Αθήνας- να δοθεί επιτέλους το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και κυρίως σε όσους έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης».

Η Πειραιώς πρόσθεσε ότι «για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του κ. Τσίπρα θα του θυμίσουμε ότι την πρόταση αυτή η Ν.Δ. την έχει καταθέσει δύο φορές ήδη από το 2016, ενώ ακόμη και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης είχε δεσμευθεί σε ανύποπτο χρόνο να την προωθήσει το συντομότερο θεωρώντας την αυτονόητη. Ο ίδιος ωστόσο ο κ. Τσίπρας παριστάνει και σήμερα ότι την ακούει για πρώτη φορά, καλώντας τη Ν.Δ. να λάβει θέση μόνο για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, παραβλέποντας ότι και αυτή υπάγεται στην πάγια πρότασή της».

Καταλήγοντας, η Ν.Δ. τόνισε ότι «κακομαθημένα παιδιά δεν είναι εκείνα που θέλουν να δώσουν στους Έλληνες του εξωτερικού το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου, αλλά εκείνα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι σε μια δημοκρατία οι καρέκλες της εξουσίας δεν είναι μόνιμες και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να τις κρατήσουν λίγο ακόμη».

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. συμπεριφέρονται και στο θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών -όπως και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους- σαν κακομαθημένα παιδιά».