Ομογενής υπάλληλος της Commonwealth Bank κατηγορείται ότι καταχράστηκε $3.5 εκατ

Μελβούρνη.- Αίσθηση στην παροικία αλλά και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας  The Age το οποίο αποκάλυπτε το Σάββατι ότι  ομογενής, πρώην υπάλληλος της  Commonwealth  Bank καταχράστηκε το ποσόν των 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων από την τράπεζα.

Πρόκειται για τον Γιώργο Βρεττάκο, κάτοικο Μελβούρνης,  ο οποίος εργαζόταν στο τμήμα δανεισμού της τράπεζας και κατ’ ομολογία του, σύμφωνα με την εφημερίδα (έχει στην κατοχή της και το ηχητικό υλικό της κατάθεσής του), το τεράστιο αυτό ποσόν πήγε σε «όμορφα κορίτσια, κοκαϊνη και καλό κρασί».

Η κατάχρηση δεν έγινε τώρα. Έγινε πριν εννέα χρόνια περίπου αλλά η τράπεζα δεν το ανέφερε ποτέ  στην αστυνομία και αυτό είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Ο ίδιος ο Βρεττάκος δεν μίλησε στο «Νέο Κόσμο» μετά το δημοσίευμα. Μίλησαν όμως στην εφημερίδα μας μέλη του συγγενικού του περιβάλλοντος που, όπως μας είπαν, έπεσαν από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις.

Ο «Νέος Κόσμος» πιστεύει ότι ο Βρεττάκος και η τράπεζα ήρθαν σε  γραπτή συμφωνία (τότε) να μην κάνουν καμιά δημόσια αναφορά στην κατάχρηση.

Ο Βρεττάκος είχε ισχυριστεί ότι δεν ήταν μόνος στην όλη υπόθεση. Υπήρχαν και άλλοι.

Στην κατάθεσή του κάνει λόγο και για «εκατό μάρτυρες».

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του πιστεύουν  ότι για τον λόγο αυτό διέρρευσε τώρα στη δημοσιότητα οι   καταχρήσεις που έκανε μεταξύ 2008 και 2009

«Του ζητήθηκε να δώσει ονόματα και πιστεύουμε πως  η διαρροή των στοιχείων και η δημοσίευσή τους έγινε για να πιεστεί και να τα δώσει» μας είπαν συγγενείς του.

Οι ίδιοι συγγενείς του έθεταν τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί η τράπεζα δεν του άσκησε δίωξη τότε;
  • Πως μπορεί ένας  απλός υπάλληλος να κάνει τέτοιες καταχρήσεις. Δεν ελεγχόταν από κανέναν; Πως λειτουργεί η τράπεζα; Δεν έχει μηχανισμούς ελέγχου;
  • Γιατί δεν ερευνήθηκαν οι ισχυρισμοί του πως υπήρξαν και άλλοι  συνεργάτες;

Η τράπεζα, λοιπόν, τον απέλυσε το 2009  όταν αποκάλυψε το σκάνδαλο  χωρίς να τον «δώσει» στην αστυνομία και του ζήτησε να  της επιστρέψει δυο εκατομμύρια δολάρια από τα κλεμμένα.

Ακόμα και όταν εκείνος δεν πλήρωσε  ένα ποσόν 300.000 δολαρίων,  πάλι η Commonwealth δεν ανέφερε τίποτα στην αστυνομία.
Το έκανε μόλις πριν λίγες μέρες όταν η εφημερίδα The Age άρχισε να  έρευνα το όλο θέμα.

Ο Βρεττάκος υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του άλλαξε ριζικά όταν αρραβωνιάστηκε πριν εννέα χρόνια και άνθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι «έκτοτε είναι άψογος».

Η όλη υπόθεση προκάλεσε αγανάκτηση και σε πελάτες της τράπεζας.

Όπως λένε, αν κάποιος  μεροκαματιάρης ή συνταξιούχος καθυστερήσει να πληρώσει μια δόση τον απειλούν με νομικά μέτρα. Καμιά φορά ακόμα και να του πάρουν τα σπίτι

Τώρα που ένας υπάλληλός της, έκλεψε 3.5 εκατομμύρια δολάρια δεν  έκανε τίποτα.

«Και το ερώτημα είναι γιατί; Τι κρύβεται πίσω από την όλη υπόθεση;» τονίστηκε στο «Νέο Κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως από την συμπεριφορά του Βρεττάκου δεν ζημιώθηκε κανείς πελάτης της Commonwealth παρά μόνο η ίδια η τράπεζα.

 

πηγή:neoskosmos.com