Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η λύση της “προθεσμίας” είναι εγκληματική».

Αθήνα.- Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί λύσης στο ονοματολογικό με διορία στην ΠΓΔΜ έως δύο ετών για να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης θέτει δύο όρους για την διασφάλιση εθνικής γραμμής. Τη σύνθετη ονομασία και την ισχύ της έναντι όλων, το οποίο συνεπάγεται και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος χώρας, ως προϋπόθεση για την υποστήριξή μας στην ένταξη της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ» τονίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης και προσθέτει:

«Όλοι θέλουμε λύση πακέτο και για την γλώσσα και για την ιθαγένεια και για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τον τρόπο έγκρισης  της συμφωνίας. Όλοι θέλουμε συνεργασία και στα οικονομικά και στην παιδεία και στον πολιτισμό. Όλοι θέλουμε η συμφωνία να σέβεται και την ιστορία και το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, Η λύση για προθεσμία 1 ή 2 ετών για να αλλάξουν την συνταγματική αναθεώρηση, άρα και το erga omnes, είναι εγκληματική».

My Vodafone