Ο Τραμπ επαίνεσε την Ελλάδα για τις δαπάνες της υπέρ του ΝΑΤΟ

Ουάσινγκτον.Την Ελλάδα μαζί με τις άλλες έξι χώρες-μέλη της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας που είναι συνεπείς στις νατοϊκές τους υποχρεώσεις και επενδύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες ευχαρίστησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα επτά κράτη του ΝΑΤΟ, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα επιτύχουν τον νατοϊκό στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες… Το ποσοστό 2% εκπληρώνεται από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκαναν αυτό που έπρεπε… Και πλήρωσαν τα χρήματα τα οποία τους αναλογούσαν», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Το θέμα των αμυντικών δαπανών αποτελεί ένα από τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα της κυβέρνησης Τραμπ, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένως τονίσει πως δεν γίνεται οι αμερικανοί φορολογούμενοι να επωμίζονται το κόστος για λογαριασμό ορισμένων πλούσιων χωρών, τις οποίες έχει κατηγορήσει ανοιχτά ότι εκμεταλλεύονται την ασφάλεια που τους παρέχουν οι ΗΠΑ.

in.gr