Πληροφορίες θέλουν ελληνικής καταγωγής τον μακελάρη του Τέξας

Πανικός επικρατεί στο Τέξας καθώς ένοπλος μπούκαρε στο Λύκειο Santa Fe High και άνοιξε πυρ. Ο δράστης σκότωσε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών με τα διεθνή Μέσα να κάνουν λόγο για αρκετούς. Οι Αρχές προχώρησαν σε δυο συλλήψεις μαθητών. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν κάποιος από τους συλληφθέντες είναι και ο δράστης.

Οι πληροφορίες για το τι συμβαίνει είναι συγκεχυμένες.  Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μάρτυρας δήλωσε πως ένας ένοπλος εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας και ξεκίνησε να πυροβολεί με καραμπίνα.

«Σήμερα το πρωί ένα περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου που παραμένει ασύλληπτος. Η περιοχή έχει αποκλειστεί» ανακοίνωσε στον ιστότοπο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Santa Fe Independent, χωρίς να επιβεβαιώνει, στην ανακοίνωση αυτή, ποιο είναι το σχολικό συγκρότημα, που τέθηκε σε συναγερμό.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά. Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ-πολύ θλιβερή» τη σημερινή, μιλώντας για μια «φρικτή επίθεση». Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα». «Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Τέξας. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδεχομένως να περιμένουμε άσχημα νέα» ήταν το tweet του προέδρου των ΗΠΑ.

newsIt,gr

Φωτογραφία από Reuters