Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ την ώρα που συνεδρίαζε για το ασφαλιστικό

Αθήνα.- Ζημιές στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν περί τα 70 άτομα, τα οποία δήλωσαν στον φρουρό του κτιρίου ότι ήταν μέλη του “Ρουβίκωνα”.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του οι εισβολείς προσέγγισαν το ΣτΕ σε δύο ομάδες από διαφορετικές πλευρές.Μέσα στο κτίριο μπήκαν περίπου 10 άτομα. Εκείνη την ώρα στην είσοδο βρισκόταν ένας υπάλληλος και ένας αστυνομικός φρουρός.

Απείλησαν τον αστυνομικό και του είπαν να μην σηκωθεί από τη θέση του. Αφού έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου και πέταξαν μπουκάλια μπύρας γεμάτα με μπογιά αποχώρησαν. Ένα μπουκάλι χτύπησε στο χέρι τον φρουρό του κτιρίου.

Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, η οποία λίγο αργότερα διακόπηκε προγραμματισμένα.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Αντιπρόεδρος ΣτΕ: Φοβηθήκαμε μήπως σπάσουν τα τζάμια εκεί που συνεδριάζαμε

“Ευτυχώς υπήρξε ψυχραιμία, παρ’ όλο που μας ανακοινώθηκε ότι μια πολυμελής ομάδα ήρθε και έκανε ζημιές. Εμείς συνεδριάζαμε πάνω και προς στιγμήν είχαμε τον φόβο μήπως σπάσουν και τα πάνω τζάμια”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργος Παπαγεωργίου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο Facebook είχε προειδοποιήσει για χτύπημα σε δικαστικό στόχο χωρίς ωστόσο να ληφθούν προληπτικά μέτρα προστασίας…