Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη για τη δημαρχία – Αναφορές στο Σκοπιανό – Η ΝΔ

Θεσσαλονίκη.- Τον Γιάννη Μπουτάρη στηρίζει επισήμως για την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τη συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο, τον κάλεσε να «μπει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει στην παράδοση του μαύρου».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Μπουτάρη, και για οργανωμένο σχέδιο. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι την ίδια στιγμή που το οργανωμένο αυτό σχέδιο εξελισσόταν, «πολιτικά στρώματα έστρωναν το χαλί στην ακροδεξιά».

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε ο κ. Τσίπρας έχει μακρά δημοκρατική παράδοση, όμως έχει και μακρά παράδοση μαύρου μετώπου, εθνικισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Πρέπει να μείνει πόλη δημοκρατική και προοδευτική, μπορεί να χρεώσει κανείς πολλά πράγματα στον κ. Μπουτάρη, αλλά μπορεί να του πιστώσει και πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση μιας δημοκρατικής, ανοιχτής πόλης.

«Δεν πάμε να δώσουμε πάμε να πάρουμε αυτό που έδωσαν άλλοι» είπε εξάλλου ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό. «Λέγονται 70 χρόνια ‘’Μακεδονία’’ αλλά έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές, και το παραδέχονται οι άνθρωποι… Είναι κέρδος να βάλουμε ένα προσδιορισμό» εξήγησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι η κυβέρνησή του έχει έναν χρόνο ακόμη θητεία μετά την έξοδο από το μνημόνιο και πως θα ήταν ανόητος, «να μην ζήσει ότι είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που αποφασίζει μόνη της».

«Η θητεία της κυβέρνησής μας ολοκληρώνεται το 2019. Παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια… Έχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και να μπορούμε να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην το ζήσω αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μέχρι το τέλος, πρωθυπουργός χωρίς επιτροπεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό» σημείωσε επίσης ο κ. Τσίπρας.

“Ξεκάθαρα οργανωμένη επίθεση”

«Δεν ήταν τυχαίο γεγονός, ήταν μια ξεκάθαρα οργανωμένη επίθεση, δεν ξέρω τι τελικό σκοπό είχαν εμείς δεν θα καθίσουμε να μείνουμε με τα τρία στρατιωτάκια (σ.σ που του επιτέθηκαν), αυτά ήταν παιδικά παιχνίδια, πρέπει να φτάσουμε τη ρίζα» σχολίασε από πλευράς του ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε στο μαύρο σκοταδισμό στο φασισμό, αριστερό ή δεξιό, είναι ένας ο φασισμός η λογική ‘’αυτό που λέω εγώ και τίποτε άλλο’’» τόνισε, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι προτίθεται να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία για τα επόμενα χρόνια.

skai.gr

Η Νέα Δημοκρατία για τη δήλωση Τσίπρα για τα Σκόπια

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει απάντηση στις εκλογές για τις πολιτικές του, τόνισε η ΝΔ, σχολιάζοντας τη δήλωσή του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα «δώσει», αλλά θα «πάρει πίσω» μια ονομασία στα Σκόπια.

«Ο πρωθυπουργός που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια. Προφανώς θεωρεί νίκη για τη χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της ‘’Μακεδονίας του Ίλιντεν’’ το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να «πάρει», είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο, προσθέτει σκωπτικά η Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη συνεχίζονται και την Παρασκευή.