Νέα εποχή για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Νέα Υόρκη.- Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των εκλογών της Κυριακής στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  είναι πως, βάσει του καταστατικού, θα υπάρξει, υποχρεωτικά, αλλαγή προέδρου. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Πέτρος Γαλάτουλας, έχει συμπληρώσει δυο συνεχόμενες θητείες, και τρίτη δεν προβλέπεται.

Από τους 100 ενεργούς Συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας, το δικαίωμα για συμμετοχή στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι διασφάλισαν οι 72 εξ αυτών, αφού κρίθηκε πως τήρησαν τις καταστατικές υποχρεώσεις τους.

Όπως τονίζεται, οι δεσμεύσεις αυτές δεν είναι μόνο οικονομικές, καθώς υπήρξαν Σύλλογοι που έμειναν εκτός διαδικασίας επειδή κρίθηκε ότι δεν τήρησαν την υποχρέωση να είναι αποδεδειγμένα παρόντες σε τουλάχιστον τέσσερεις Γενικές Συνελεύσεις μέσα στην τετραετία.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, με την ακριβή ώρα να ανακοινώνεται από την Εφορευτική Επιτροπή.

Νέος «αίμα» στους υποψηφίους

Συνολικά 33 θα είναι οι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά και την οριστικοποίηση των καταστατικών διεργασιών. Στον κατάλογο αυτόν, διακρίνονται νέα πρόσωπα – σε ηλικία αλλά και ιστορικό θητείας – όπως επίσης και περισσότερες γυναίκες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι, με την σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι ακόλουθοι:

Γαλάτουλας Πέτρος (σ.σ. χωρίς δικαίωμα εκλογής στην προεδρία), Πυλαρινός Διονύσιος, Κατέχη Αυγερινή, Αρώνης Αθανάσιος, Καστανά Νομική, Βουρνάς Χρήστος, Λαμπρόπουλος Κώστας, Μεϊμάρογλου Κλεάνθης, Μπάρδης Νικόλαος, Γουρνέλος Βασίλειος, Νικολόπουλος Ιωάννης, Εγγλέζος Βασίλειος, Κουρκουμέλης Άρης, Δημητρουλάκος Γρηγόρης, Νότη Άννα, Χρυσομαλίδη Κυριακή, Σερέτης Γιώργος, Αμανατίδης Στέφανος, Πάλιουρας Δημήτριος, Καλαμαράς Δημήτριος, Κωστόπουλος Νικόλαος, Σπυριδοπούλου Μαρία, Τσιούρης Κώστας, Πετράτος Βασίλειος, Τραμπάκουλος Απόστολος, Ζιώνγκας Σταύρος, Παντελάτος Ερμής, Τσουκαλά Σπυριδούλα, Ζώτος Παντελής, Βασίλα Χριστίνα, Μιχαλέας Παναγιώτης.

Βάσει των σχετικών στοιχείων, μεταξύ των 33 υποψηφιων υπάρχουν 7 γυναίκες και 8 άτομα κάτω των 35 ετών, με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας να εκφράζουν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένδειξη ανανέωσης.

Στην δε Εφορευτική Επιτροπή, πρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Αγγελόπουλος, συνεπικουρούμενος από το Νικόλαο Παππά (Αντιπρόεδρο), Συμεών Χρυσομαλίδη (Γραμματέα) και τους Βασίλειο Σερέτη και Κωνσταντίνο Πηγή (Μέλη). Παράλληλα, οι Φώτης Παπαγερμανός και Σπύρος Πυργιώτης θα είναι τα αναπληρωματικά μέλη.

Να αναφερθεί ότι οι εκλογές της Κυριακής αναδεικνύουν τα μέλη του Δ.Σ. αλλά δεν το συγκροτούν σε Σώμα, αφού θα ακολουθήσει εσωτερική διαδικασία μεταξύ των εκλεχθέντων, απ’ όπου και θα προκύψει το νέο προεδρείο.

Στοιχεία από ekirikas.com

Φωτογραφία. Ο απερχόμενος Πρόεδρος Πέρτος Γαλάτουλας με τον δ/ντή της Panhellenic Post Χρήστο Μαλασπίνα (αριστερά)