Η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση τα «Ποσειδώνια 2018»

Αθήνα.- Η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση τα «Ποσειδώνια 2018», ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα και θα χαιρετήσουν ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Kitack Lim, η επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Violeta Bulc και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ έχει προσκληθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η έκθεση γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της με ρεκόρ συμμετοχών και αύξηση 16% στις κρατήσεις εκθεσιακού χώρου, με περισσότερους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 22.000 επισκέπτες. Φιλοξενούν 22 εθνικά περίπτερα κορυφαίων ναυπηγικών κρατών, των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων και κρατών σημαίας, αλλά και νέων εκθετών.

Κύριος πόλος έλξης παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Συμμετέχουν περισσότεροι από 60 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) , με εύρος λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία όπως οι πλήρως αυτοματοποιημένοι λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία.

Το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops. Η έκθεση σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει 62 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

 

πηγή:efsyn.gr