Καλεσμένη σε γάμο…. και τώρα; Tι θα φορέσω;

Της Παναγιώτας Κονδυλοπούλου

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και τα προσκλητήρια σε γαμήλιες τελετές ολοένα και αυξάνονται! Οι περισσότεροι όπως έχουμε παρατηρήσει επιλέγουν Άνοιξη / Καλοκαίρι να πραγματοποιήσουν το γάμο τους. Το προσκλητήριο φτάνει στα χέρια μας και από την μια χαιρόμαστε για το όμορφο γεγονός αστραπιαία όμως αρχίζουν οι σκέψεις για το τί θα φορέσουμε! Ποιο είναι το κατάλληλο outfit για αυτήν την εποχή;

Ξεκινώ αναφέροντας τι δεν πρέπει να επιλέξουμε να φορέσουμε όταν είμαστε καλεσμένες σε ένα γάμο.

1. Μην φορέσεις total white Είναι ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας, λευκό φοράει μόνο η νύφη.

2. Απόφυγε το πολύ… γυμνό Ο γάμος είναι μια ιδιαίτερη περίσταση που ξεκινάει από την εκκλησία και καταλήγει σε γλέντι. Πρέπει να έχεις λοιπόν, στο μυαλό σου ότι το πολύ “γυμνό” δεν ενδείκνυται, ειδικά για την εκκλησία.

3. Τα casual κομμάτια είναι μόνο για τη βόλτα Τζιν ρούχα, δερμάτινα τζάκετ, μεγάλες τσάντες, και γενικά οτιδήποτε φοράς στη βόλτα και στις καθημερινές εμφανίσεις, είναι απαγορευτικά για αυτήν την περίσταση.

4. Όχι shorts και όχι playsuits Ο γάμος μπορεί να είναι ένα πάρτι, αλλά καλό θα ήταν να μην ντυθείς σαν να πηγαίνεις σε πάρτι, αφού πρόκειται για ένα πιο formal event.

5. Μην πάρεις μαζί σου flat παπούτσια Σίγουρα το έχεις δει ή το έχεις κάνει. Οι περισσότερες γυναίκες φορούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια στην εκκλησία και έπειτα στην δεξίωση, αλλάζουν και φορούν flat. Καλό θα ήταν να μην το κάνεις αυτό γιατί δεν είναι ωραία σαν εικόνα. Επέλεξε από την αρχή ένα άνετο ζευγάρι ψηλοτάκουνα που θα σου επιτρέψουν να χορέψεις κιόλας.

Μπορείς να επιλέξεις μια παντελόνα, μια ζιπ κιλότ ή ένα κλασικό chinos. Αν επιλέξεις minimal γραμμές και χρώματα μπορείς να “παίξεις” με τα αξεσουάρ, επιλέγοντας ένα χρωματιστό clutch και πολλά βραχιόλια. Επίσης μπορείς να κρατήσεις όλο το υπόλοιπο σύνολο απλό, αλλά να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο τοπ από δαντέλα. Τέλος, αν θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο, φόρεσε ένα χρωματιστό παντελόνι, μια printed μπλούζα και clutch με σχέδια.

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Είναι ότι πιο hot μπορείς να επιλέξεις σε ένα γάμο. Είμαστε υπέρ των pastel χρωμάτων, τα οποία θα σου δώσουν την ευκαιρία να επιλέξεις ευφάνταστα αξεσουάρ.

ΟΛΟΣΩΜΗ ΦΟΡΜΑ

Είναι ένα κομμάτι που φοράς και ξεμπερδεύεις. Αν είσαι λάτρης των χρωμάτων τότε προτείνουμε μια σε σμαραγδί χρώμα γιατί εκπέμπει φινέτσα, αν θέλεις κάτι πιο ρομαντικό, τότε επέλεξε μια σε απόχρωση του ροζ, αν θέλεις κάτι minimal, τότε διάλεξε μια σε μαύρο χρώμα (όχι δεν είναι don’t).

ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Το φόρεμα είναι αγαπημένη επιλογή των γυναικών για ένα γάμο. Αν θέλεις επέλεξε ένα φόρεμα σε αέρινο και ρομαντικό ύφος, ή διαφορετικά ένα blazer dress.

Αν νιώθεις πιο άνετη και στιλάτη με ένα midi φόρεμα, επέλεξε ένα σε στενή ή wrap γραμμή και με ιδιαίτερα χρώματα και συνδύασέ το με μυτερές γόβες και clutch από τα χρώματα που υπάρχουν ήδη στο φόρεμά σου.

Τέλος, μπορείς να διαλέξεις ένα σε maxi γραμμή και ρομαντικό ύφος και να το συνδυάσεις με πέδιλα και μια chain bag. Με το μάξι φόρεμα δεν ταιριάζουν καθόλου οι γόβες και αυτό πρέπει να το θυμάσαι.

Επέλεξε με προσοχή και απόλαυσε κάθε λεπτό αυτού του υπέροχου γεγονότος!

Και στα δικά μας οι ελεύθερες!