Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο για δεύτερη φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το LEN Champions League επικρατώντας στον μεγάλο τελικό με 9-7 της πανίσχυρης Pro Recco από την Ιταλία, μέσα στην έδρα της, την Γένοβα.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, που πέτυχε τέσσερα γκολ σε οκτώ προσπάθειες. Πολυτιμότερος παίχτης αναδείχτηκε ο τερματοφύλακας Γιόζιπ Πάβιτς, ο οποίος δέχτηκε επτά τέρματα σε 22 προσπάθειες.

Μολονότι αντιμετώπιζαν μια από της ισχυρότερες ομάδες των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη, oι παίχτες του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκαν από το πρώτο οκτάλεπτο και ουδέποτε βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Η Pro Recco κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 4-4 πριν το ημίχρονο, όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας κέρδισαν και τις δυο περιόδους του δεύτερου ημιχρόνου.

Η απογοήτευση ήταν φανερή στα πρόσωπα των Ιταλών κατά την απονομή, με πολλούς από τους αστέρες της Pro Recco να βγάζουν το αργυρό μετάλλιο από το στήθος λίγα δευτερόλεπτα από το παρέλαβαν.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ισπανική Μπαρτσελονέτα, την οποία ο Ολυμπιακός απέκλεισε στον ημιτελικό.

Τέταρτη κατατάχθηκε η Γιούγκ Ντουμπρόβνικ από την Κροατία, η οποία ηττήθηκε με 14-8 στον μικρό τελικό από τους Ισπανούς.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/375676/protathlitis-europis-sto-polo-o-olubiakos/#ixzz5I26iElfv
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook