Εμπόριο, τουρισμός και ενέργεια στη συζήτηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου

Ισραήλ.- Το ζήτημα της ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού και της ενέργειας, συζήτησαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού EastMed.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη σημαντική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις εξελίξεις στο σκοπιανό αλλά και για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές για περισσότερες από 100 ημέρες.

Στη συζήτησή τους βρέθηκαν και περιφερειακά ζητήματα όπως οι εξελίξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και της απόφασης των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία.

Τέλος, επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ υπήρξε αναφορά και στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Πηγή: skai.gr