Νέα ηχηρή απάντηση Μίκη Θεοδωράκη στον Αλέξη Τσίπρα

Αθήνα.- Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, για όσα είχε αναφέρει στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ για το Σκοπιανό  έδωσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με νέα παρέμβασή του.

Ο πρωθυπουργός είχε πει ερωτηθείς για τη θέση του Μίκη: «Τον Μίκη Θεοδωράκη τον αγαπάμε για το έργο και την πορεία του, αλλά προτιμώ να μείνω με το έργο και την πορεία του και όχι με τις κατά καιρούς πολιτικές τοποθετήσεις που έχει πάρει». «Τον αγαπάμε ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι με άρθρο του ο Μίκης είχε χαρακτηρίσει μεγάλη ντροπή τη συμφωνία που θα στιγματίσει την ιστορία του τόπου.

Τώρα ο Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή του αφήνει αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού  αναφέροντας ότι: «Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών»» ενώ τον κάλεσε να αναρωτηθεί: «Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;».

«Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;» είναι η επόμενη έρωτηση του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα πριν να καταλήξει ότι «εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς».

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Αγαπητέ Αλέξη,

Η αγάπη – αγάπη και η Λογική – Λογική.

Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών». Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;

Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;

Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς.

Αυτή είναι η Λογική της δικής μου αγάπης.

Σε χαιρετώ,
Μίκης

Αθήνα, 14.6.2018