Νέα επεισόδια έξω από τη Βουλή στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας

Αθήνα.-Υψηλοί τόνοι μέσα στη Βουλή αλλά και έξω στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην πάνω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος. Μετά τις αψιμαχίες των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ, όπου έγινε και χρήση χημικών, ένα άτομο τραυματίστηκε. Αργότερα διαδηλωτές ανακάλυψαν ανάμεσά τους ένα νεαρό άνδρα που τους φαινόταν ύποπτος. Προχώρησαν στον έλεγχο του σακιδίου που κρατούσε και βρήκαν μέσα σε αυτό πέτρες. Επόμενο βήμα ήταν να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς. Την εμφάνισή του στο συλλαλητήριο έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Nέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα διαδηλωτών στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας και πάλι χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής ενώ άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής. Διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Την ίδια ώρα, στη Βούλη ανεβαίνουν οι τόνοι για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.

Νέα συγκέντρωση θα διεξαχθεί και την Κυριακή, στο Πισοδέρι στις Πρέσπες, όπου αναμένεται να υπογράψουν την συμφωνία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: skai.gr