Ο Μακρόν θέλει να «ενισχυθεί» ακόμη περισσότερο ο διάλογος για τη Συρία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε το Σάββατο την επιθυμία του «ο διάλογος με την Τουρκία να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο», ιδιαίτερα όσον αφορά «τη Συρία», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Ο Μακρόν «υπενθύμισε την προσήλωσή του στον πολιτικό διάλογο και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

«Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, (την αντιμετώπιση) των περιφερειακών κρίσεων και του μεταναστευτικού ζητήματος και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία υποδεχόμενη τους σύρους πρόσφυγες», προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία ο διάλογος με την Τουρκία να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ειδικά για τη Συρία» προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει «σταθεροποίηση, προστασία των αμάχων και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες συνθήκες για μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία» στην εμπόλεμη χώρα, καταλήγει η ανακοίνωση του Ελιζέ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ