ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ε, ρε γλέντια σήμερα…

 

Ε, ρε γλέντια σήμερα Ευρωπαίοι και Αμερικανοί…

 

 

 

Όχι, το περίπου 70% του ελληνικού λαού δεν αποδέχεται αυτό που γίνεται στις Πρέσπες. Αλλά ποιός τον ρωτάει;

 

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα φτάσει εκεί μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, με σκάφος μέσω της λίμνης εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

 

 

Όχι, το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Βορειο-Ελλαδιτών δεν φτάνει μέχρι τις κάμερες της ΕΡΤ. Αυτές εστιάζουν στο ειδυλλιακό τοπίο των Πρεσπών και στην “τέντα” των επισήμων…

 

 

Στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους. Στο σημείο, όπως και σε όλη την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.