Απάντηση Ιβανόφ σε Ζαέφ: «Κατέθεσε πρόταση μομφής ενατίιον μου»

Σκόπια.- «Η άποψή μου για τη συμφωνία με την Ελλάδα είναι οριστική και αμετάκλητη παρά τις απειλές», δήλωσε ο Γκιόργκι Ιβανόφ απαντώντας στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί αποπομπής του προέδρου των Σκοπίων αν δεν υπογράψει την συμφωνία για το Σκοπιανό.

Μάλιστα ο κ. Ιβανόφ όπως αναφέρει το MAKFAX, επισημαίνει πως αν θέλει ο πρωθυπουργό της χώρας μπορεί να καταθέσει και πρόταση μομφής εναντίον του αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.

«Ζητώ από τον Ζάεφ, με την ίδια πλειοψηφία των 2/3 που είναι αναγκαία για την αλλαγή του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για τον προσδιορισμό της ευθύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή στη διαδικασία της πρότασης μομφής (σ.σ.: εναντίον του). Η θέση μου για τη βλαπτική συμφωνία είναι οριστική και παραμένει αμετάβλητη, παρά τις δεδηλωμένες απειλές και πιέσεις», είπε ο Ιβανόφ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, είπε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη:  «Αν οι πολίτες αποφασίσουν ότι θέλουν την αλλαγή του ονόματος και ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ δεν την υπογράψει, τότε η πλειοψηφία των βουλευτών θα επιδιώξει την αποπομπή του».

Πηγή: skai.gr