ΕΚΤΑΚΤΟ: Σενάρια αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση;

Αθήνα.- Σενάρια αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Μαξίμου και της Βουλής.

Στις 12:30 ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, αναμένεται να φτάσει στη Βουλή και να κάνει δηλώσεις οι οποίες θεωρείται ότι θα προκαλέσουν πολιτικές εξλίξεις

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ έχασε στην ψηφοφορία για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ της «Βόρειας Μακεδονίας», τον βουλευτή Δημήτρη Καμμένο και την εκπρόσωπο Τύπου Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ήδη στο Μαξίμου θεωρούν ότι πλέον ο Π.Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση που τους ασκείται σε ένα ζήτημα που αποτελεί τον «πυρήνα» της ιδεολογίας τους. Είναι εθνικό ζήτημα το Σκοπιανό.

Στο Μαξίμου φυσικά ήδη επεξεργάζονται τα σχέδια διατήρησης της δεδηλωμένης και την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να μην οδηγηθεί η χώρα τώρα σε εκλογές καθώς εάν αυτό γίνει, με το θυμικό του κόσμου σφόδρα εναντίον της συμφωνίας για το Σκοπιανό, είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί σε πραγματική συντριβή.

Ήδη στο Μαξίμου κάνουν λόγο για 5 βουλευτές που θα μπορούσαν άμεσα να στηρίξουν την κυβέρνηση.  Οι 3 ανήκουν στην πτέρυγα των Ανεξαρτήτων και οι δύο βουλευτές προέρχονται από το Ποτάμι.

Θεωρούν επίσης ότι στην περίπτωση που ο Π.Καμμένος αποφασίσει να αποσυρθεί από την Κυβέρνηση, ότι υπάρχουν και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα ακολουθήσουν δική τους πορεία και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, ίσως και με το δέλεαρ της υπουργοποίησης.

 

pronews.gr