Καμμένος από τα “παλιά”: Κατήγγειλε σχέδιο εξαγοράς των βουλευτών του!

Αθήνα.- Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος από τη Βουλή για το Σκοπιανό – Μίλησε για σχέδιο εξαγοράς και κατατρομοκράτησης των βουλευτών των ΑΝΕΛ – Ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα – Θα δώσουν τα κινητά τους οι βουλευτές για να ελεγχθεί αν έχουν λάβει απειλητικά sms ή e-mail –

Αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό αν και όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία με την ΠΓΔΜ να ψηφιστεί από 180 βουλευτές –

Χαρακτήρισε τη συμφωνία προσχέδιο (!) και εμφανίστηκε βέβαιος ότι… δεν θα περάσει από τα Σκόπια.

Αναλυτικότερα:

Τη πρότασή του κόμματός του να περάσει όποτε αυτή και αν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό με 180 ψήφους από τη Βουλή προκειμένου να «αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», κατέθεσε πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας και εκτελεστικού γραφείου, επανέλαβε πως το κόμμα του δεν στηρίζει την συμφωνία και ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου αυτή να μην περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο ίδιος ωστόσο ζήτησε και την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθεί το «πογκρόμ» όπως το χαρακτήρισε στελεχών και βουλευτών των ΑΝΕΛ από τη ΝΔ, τη ΧΑ και συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος αφού διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως υπήρχε κλίμα συνεννόησης και πολιτικής ομοψυχίας κατά την κομματική συνεδρίαση, σημείωσε πως «μετά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης δέχθηκα μια κόπια ενός λογαριασμού με το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών των ΑΝΕΛ και στόχο να ξεκινήσει ένα πογκρόμ κατευθυνόμενο από τη ΝΔ».

Με τον τρόπο αυτό πάντως ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ επιχείρησε να δικαιολογήσει τις συνεχείς αποχωρήσεις των στελεχών του, λέγοντας πως κάποιοι από αυτούς δεν άντεξαν ουσιαστικά την πίεση την οποία δέχονταν.

«Ξεκάθαρο ότι τέτοια προπαγάνδα δεν θα μείνει αναπάντητη. Ζητάμε τη δικαστική διερεύνηση και δίνουμε τα κινητά μας τηλέφωνα στη δικαιοσύνη για να δούμε ποιος προσπαθεί να καταλύσει το πολίτευμα», είπε.

Ακόμα, εκτίμησε πως η πρόταση μομφής της ΝΔ είχε στόχο τους ΑΝΕΛ και όχι την συμφωνία υπεγράφη προκειμένου να μην βγει η χώρα από τα μνημόνια. Επέμεινε δε πως το σχέδιο συμφωνίας που υπέγραψαν οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα, ενώ εξέφρασε πολλάκις την άποψη πως η τελική συμφωνία δεν θα περάσει από τη γειτονική χώρα.

«Διαφωνούμε με τη συμφωνία, ζητάμε 180 και δηλώνουμε ότι θα παρεμποδίσουμε και μπλοκάρουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη κύρωση της συμφωνίας», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καμμένος επιχείρησε να καλύψει τον αντιπρόεδρο του κόμματός του Παναγιώτη Σγουρίδη για τις δηλώσεις του περί ανταλλαγμάτων για το χρέος, ενώ διευκρίνισε πως « δεν συναλλασσόμαστε δεν βάζουμε στη ζυγαριά τα εθνικά θέματα με το χρέος. Αν δεν ψηφίζαμε η στάση μας αυτή θα μας απογειώνει πολιτικά αλλά θα σταματούσε η προσπάθεια της χώρας και να βγει η πατρίδα από μνημόνια».

Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου περί υπερψήφισης της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία έρχονται στον απόηχο της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, σε περίπτωση που η ψήφος των ΑΝΕΛ είναι αρνητική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε όσους διασπείρουν, τις τελευταίες ημέρες, «άθλιες φήμες» περί δήθεν «συναλλαγής» της ελληνικής κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος και επισήμανε ότι φανερώνουν δύο πράγματα:

«Πρώτον, την άγνοιά τους για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Δεύτερον, ότι έχουν, πλέον αποδεχθεί, ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μία θετική ρύθμιση για το ελληνικό χρέος, μία ρύθμιση που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν δει όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βνιζέλου και σπεύδουν τώρα να απομειώσουν άλλη μία κυβερνητική διαπραγματευτική επιτυχία. Αφού, λοιπόν, εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνάνε, πλέον, στο σύμπαν του παραλογισμού και του ανορθολογισμού. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα» σχολίασε.

 

πηγή:Newpost.com