Όλγα Σαραντοπούλου: Η ομογένεια δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια…

Αθήνα.- Όλγα Σαραντοπούλου, εκλεγμένη Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια – 200 βουλευτές για να περάσει στη Βουλή»- «Η κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα το όραμα του Τίτο και του Στάλιν για έξοδο στο Αιγαίο»

H κα Όλγα Σαραντοπούλου, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Απόδημου Ελληνισμού και πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας στην Αυστρία μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος, που μεταδίδεται από τους 98 FM, για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη, αλλά και αποδοκιμασία και θυμό για την εκχώρηση του ονόματος στη γείτονα χώρα, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να οικειοποιηθεί, διαστρέφει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και παραχαράσσει την μακραίωνη ιστορία μας. Ιδιαίτερα γιατί η εκχώρηση έγινε από την πατρίδα μα, από την χώρα μας την ίδια», ανέφερε.

Αρνητική η αντιμετώπιση των παμμακεδονικών οργανώσεων από τις κυβερνήσεις

«Οι παμμακεδονικές οργανώσεις ανά την υφήλιο κάνουν ένα μεγάλο και άνισο αγώνα απέναντι στις διαστρεβλώσεις της γείτονας χώρας έχοντας καταφέρει να επηρεάσουν την τοπική κοινωνία και τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στην Αυστραλία. Στην Ελλάδα δεν έχουν την θετική αντιμετώπιση που θα ήθελαν από εποχής Σημίτη. Έχουν μια αρνητική αντιμετώπιση όσον αφορά τη διαφύλαξη της ιστορίας του ένδοξου μακεδονικού αγώνα και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς» συνέχισε.

«Η εικόνα είναι τραγική. Εμένα σαν γιατρός μου θυμίζει έναν ασθενή που αντί να του κόψουμε την πληγή, δίνουμε την τελειωτική μαχαιριά για να αποβιώσει. Η εθνική γραμμή έχει σπάσει αν υπήρχε. Μέχρι τώρα καμιά κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να παραχωρήσει το όνομα, την εθνότητα, την γλώσσα. Θα έπρεπε να μην υπάρχει αυτή η μυστική διαβούλευση των έξι μηνών, αλλά με όλα τα κόμματα της βουλής, αλλά και με εκπροσώπους της ομογένειας, τα οποία θα έπρεπε να συμμετάσχουν στις μεγάλες αποφάσεις της χώρας».

Τα Σκόπια τα έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες γιατί ποτέ η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρούσε, συνέχισε. «Αν δεν το είχε δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση δεν θα το είχε δεχτεί το ΝΑΤΟ».

Το όραμα του Τίτο και του Στάλιν για έξοδο στο Αιγαίο

«Αυτό που καταφέρνει αυτή η κυβέρνηση είναι το όραμα του Τίτο και του Στάλιν να έχουν έξοδο στο Αιγαίο. Για τη Βόρειο Ελλάδα αυτό θα έχει επιπτώσεις. Θα κατεβαίνουν οι Σκοπιανοί να αλιεύουν, όταν η αλιεία έχει μειωθεί σημαντικά, θα αλιεύουν και οι Τούρκοι, όχι μόνο με τουρκικές, αλλά και με σκοπιανές σημαίες. Επίσης επιπτώσεις θα υπάρχουν στα προϊόντα τους. Αυτά που έλεγε ο κ. Παπαδημούλης και ο κ.Μπουτάρης ότι θα έχουμε όφελος δεν το βλέπουμε. Αυτοί θα αναπτύσσονται με δικές μας επιχειρήσεις να έχουν δημιουργήσει εκεί θέσεις εργασίας και θα ευημερούν» ανέφερε.

«Οι οργανώσεις θα προβούν σε καταγγελίες για το πόσο νόμιμη είναι αυτή η συμφωνία χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κόμματα της βουλής και χωρίς δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό. Για να περάσει από τη Βουλή θα πρέπει τα 2 /3 των βουλευτών, 200 δηλαδή να ψηφίσουν υπέρ. Το ίδιο ποσοστό χρειαζόμαστε για να ψηφίσουμε. Η ομογένεια να συμπεριληφθεί στον μελλοντικό προϋπολογισμό της πατρίδας, γιατί η ομογένεια θέλει να ενισχύσει τον τόπο και να φέρει επενδύσεις».

Τέλος η κα Σαραντοπούλου κάλεσε το λαό να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια και να αμαυρώνει τους βουλευτές που ψηφίζουν έναντι του συμφέροντος της Ελλάδος.  «Αν δεν αισθάνονται Έλληνες, αν δεν έχουν ελληνική συνείδηση, αν δεν έχουν φιλότιμο να παραιτηθούν είτε ο λαός να τους αλλάξει. Η ομογένεια δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Αυτό το χώμα ανήκει στους Έλληνες του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού» τόνισε με νόημα.

πηγή:http://mati-grnews.blogspot.com

Ακουστικό ντοκουμέντο

Ω