Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κοτζιά ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του

Την διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί απειλών που εξακολουθεί να δέχεται κατά της ζωής της δικής του και της οικογένειάς του.

Η κυρία Δημητρίου έχει ήδη αποστείλει τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα και να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις και από ποιους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 αποκάλυψε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του, λέγοντας: «Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο ’63-’65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

Print Friendly, PDF & Email