Δάνειο $7,5 εκ. έλαβε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από την Alma Bank

Νέα Υόρκη. – “…Το γεγονός ότι τα οικονομικά και οι λογιστικές μας πρακτικές έχουν υποβληθεί επιτυχώς σε διεξοδικό έλεγχο και ως αποτέλεσμα έχουν βρεθεί ισχυρά, αντιπροσωπεύει αντικειμενικά «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Αρχιεπισκοπή και αποτελεί επιτυχία για όλους μας”. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την οποία αναγγέλλεται η σύναψη δανείου ύψους $7.5 εκατομμυρίων από την αμερικανική Τράπεζα Alma Bank, του ομογενή Ευστάθιου Βαλιώτη, “για να αποκαταστήσει ποσά προς το ταμείο του Ελληνικού Ορθοδόξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, για να εκπληρώσει υποχρεώσεις προς κλειστούς και περιορισμένους λογαριασμούς, για το συνταξιοδοτικό ταμείο και για την χρηματοδότηση των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής”, όπως τονίζεται.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε χρηματοοικονομική συναλλαγή με την Alma Bank, η οποία παρέσχε στην Αρχιεπισκοπή πιστωτικές διευκολύνσεις το προϊόν των οποίων χρησιμοποιήθηκε για την άμεση αποκατάσταση κεφαλαίων οφειλομένων σε κλειστούς λογαριασμούς δωρεών και λογαριασμούς παρακαταθήκης και επιπροσθέτως για οικονομικές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών.

«Είμεθα ευγνώμονες στην Alma Bank για την εμπιστοσύνη της προς τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί η Αρχιεπισκοπή με σκοπό την οικονομική σταθερότητα και έναν ισολογισμένο προϋπολογισμό για το παρόν και για τα επόμενα έτη», δήλωσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής. «Η απόφαση της Alma, παράλληλα με την έγκριση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα που απαιτείται για τέτοιου είδους συναλλαγή, είναι επικύρωση των μέτρων που έλαβε μέχρι σήμερα η διοίκηση της Αρχιεπισκοπής με την εφαρμογή καταλλήλων και αναγκαίων διαχειριστικών και οικονομικών ελέγχων. Το γεγονός ότι τα οικονομικά και οι λογιστικές μας πρακτικές έχουν υποβληθεί επιτυχώς σε διεξοδικό έλεγχο και ως αποτέλεσμα έχουν βρεθεί ισχυρά, αντιπροσωπεύει αντικειμενικά «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Αρχιεπισκοπή και αποτελεί επιτυχία για όλους μας».

Η τράπεζα Alma έχει παράσχει υποθήκη ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για 10 χρόνια, με αρχικό 5ετές επιτόκιο 4,25% καθώς και πιστωτική γραμμή με όρους που θεωρούνται συνήθεις για εμπορικά δάνεια προς μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Η Αρχιεπισκοπή χρησιμοποίησε έσοδα του δανείου από την υποθήκη και την πιστωτική γραμμή, συνολικώς 7,5 εκατομμύρια δολάρια, για να αποκαταστήσει ποσά προς το ταμείο του Ελληνικού Ορθοδόξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, για να εκπληρώσει υποχρεώσεις προς κλειστούς και περιορισμένους λογαριασμούς, για το συνταξιοδοτικό ταμείο και για την χρηματοδότηση των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής.

Η εξυπηρέτηση του χρέους σε σχέση με το εν λόγω τραπεζικό δάνειο βρίσκεται ασφαλώς εντός των ορίων του ετησίου προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση προηγουμένων υποχρεώσεων της Αρχιεπισκοπής, η οποία ευχαρίστως καθιέρωσε την τραπεζική σχέση με την Alma Bank».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.