Νεαρή Κύπρια βραβεύτηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ (βίντεο)

Λονδίνο.- Με το Βραβείο Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας (Queen’s Young Leaders Award) τιμήθηκε η νεαρή Κύπρια Αντωνία Μιχαηλίδη, το οποίο παρέλαβε από την ίδια τη βασίλισσα της Βρετανίας σε ειδική τελετή στ’ ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται ως ένδειξη αναγνώρισης από τη βασίλισσα της κοινωνικής προσφοράς νεαρών πολιτών από χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας.

Οι νικητές ηλικίας 18 – 29 ετών ξεχώρισαν από διαδικασία επιλογής χιλιάδων αιτήσεων από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας.

Οι φετινοί νικητές προστίθενται στο δίκτυο 240 Νεαρών Ηγετών που έχουν τιμηθεί από το 2014, οπότε εγκαινιάστηκε ο θεσμός, και μετά.

«Δεν μπορώ να το περιγράψω»

Αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης τροφίμων, της βίας κατά των γυναικών, των παθήσεων ψυχικής υγείας καθώς και των περιορισμών πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Αυτή τη χρονιά, ανάμεσα τους ήταν και η Αντωνία Μιχαηλίδη, απόφοιτος του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus από τη Λάρνακα.

Η Αντωνία επιβραβεύθηκε για τη δουλειά της να στηρίζει και να μεταμορφώνει τις ζωές συμπολιτών της αλλά και προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κύπρο.

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που έζησα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το συναίσθημα να λαμβάνεις ένα τόσο ξεχωριστό βραβείο από τη Βασίλισσα Ελισάβετ θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μου» δήλωσε η Αντωνία Μιχαηλίδη.

Οι βραβευθέντες θα πάρουν μέρος σε πρόγραμμα ανάδειξης ηγετικών ικανοτήτων ενός έτους που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από εξειδικευμένους μέντορες.

Antonia Michael receiving the Queen's Young Leaders Award by Queen Elizabeth

One of our greatest and most remarkable achievements so far. Our student Antonia Michael receiving the #QueensYoungLeaders Award by Queen Elizabeth. Excellent accomplishment for our student 🙌🏼 🇨🇾 #ProudUCLanians

Gepostet von UCLan Cyprus am Mittwoch, 27. Juni 2018

Print Friendly, PDF & Email